minMote-leserne sier ja til former

I kjølvannet av italienske Vogues omdiskuterte forside, er minMotes lesere tydelige på at de ønsker modeller i forskjellige størrelser velkommen.

Sara Johannessen
Publisert:

Debatten har rast på minMotes kommentarfelt siden det tidligere i uken ble kjent at sjefredaktøren i italienske Vogue har satt tre formfulle modeller på sin junicover.

Vouge skaper debatt med formfulle modeller på forsiden. Les saken her.

I onsdagens sak på minMote hvor den mektige magasinredaktøren Franca Sozzani forteller om signaleffekten av forsiden og formfullemodeller, spurte vi leserene hva de synes om saken.

Responsen har vært overveldende positiv. Av de over 5400 som svarte mener hele 97% at ja, de ønsket flere modeller med former.

Hva syns du? Stem nederst i saken.

Dette er vi i minMote selvsagt enige i og minMotes Silje Pedersen er storfornøyd med lesernes holding.

- Helt siden oppstarten av minMote for to år siden har vi bevisst valgt å bruke modeller i ulike størrelser i egenproduserte saker, som VG-TV produksjoner og moteserier.

Vi lager også saker for å belyse tilfeller hvor bilder er manipulert eller redigert, sier Pedersen.

Se resten av bildeserien her.

Viktig med variasjon og normalitet

Vogue-sjef Sozzani har sagt at førstesiden til juniutgaven med modellene Tara Lynn, Candice Huffine og Robyn Lawley er del av en større kampaje mot å bruke tenåringer på coveret.

Her på minMote kommer vi til å fortsette å bruke modeller i alle former og fasonger til våre saker.

- Små kolleksjoner

- Det er en kjent sak at designerne fortsatt produserer prøvekolleksjonene sine i svært små størrelser. Dette begrenser utvalget når vi skal plukke bilder fra catwalken til bruk i redaksjonelle saker om trender.

Allikevel mener jeg det er mulig å unngå å velge de aller tynneste modellene som illustrasjon og det er viktig å tenke over hvilke signaler man sender til leserne og spesielt til de aller yngste, sier minMote-Silje legger til:

- Gjennomsnittstørrelsen i Norge er ikke str 32-34, dermed er det også viktig å bruke modeller som leserne kan identifisere seg med.

- Jeg synes det er flott at man bruker modeller i forskjellige former både på magasin og på nett, og at motebransjen generelt kan ha mer variasjon i bruken av modeller.

Leserne mener

Sakene om modellers størrelse vekker oppmerksomhet, engasjement og diskusjon i kommentarfeltet.

Her er et utvalg hva leserne våre mener om saken:

"Herleg ! Kvinner med former, og ikkje lykta stolpar !! Det er slik ekte menn vil ha ! Har eigentleg ikkje skjønnt kvifor ein alltid putte ein Homse inn, når ein skal bedømme kvinner i skjønnheits konkurransar, blir jo som å sette ein vegetarianar til å dømme i ein grill konkurranse !!" Knut Andreas

"Fantastisk flott cover! ♥ Kvinnekroppen skal ikke se ut som kroppen til en 14-åring under utvikling! Vi trenger modeller som ikke skaper et (sykt) tynnhets -/slankepress! Fashion bør være for alle ;-)" Ida

"Go girls! Nydelig cover! Ja til kvinner med former!" Anbjørg

"DENNE må jeg bare kommentere: Utrolig flotte kvinner! Endelig skikkelige former på damene! JA til former!! Håper motebladene følger opp! Jeg ser gjerne "tykke" modeller Karl Lagerfeld, din kremidiot! De såkalte idealmodellene skaper bare anorexi-ofre og dårlig selvbilde hos både eldre -og yngre garde." Rune

"At en kvinne skal streve etter et kropsideal som egentlig betyr å likne mer en syltynn, umuskuløs mann.. Hvor får de for seg at det kan kalles "kvinneideal" ? Det er tverrsnitt i både grammatiske og biologiske regler :P Tommel opp for de som tør hylle kvinnekroppen slik naturen vil ha den, enten den er naturlig tynn eller mer forfull :D Vi er blomster, ikke gresstrå." Jenny

Relaterte saker videre:

- Modeller har en best før dato.Modellbransjen er knallhard

-Ingen vil se tykke modeller på catwalken.Karl Lagerfeld skaper reaksjoner

Publisert: