Er jeg en shopaholiker?

VGs moteekspert Hanne Kreutz-Hansen forteller om sine egne shopaholiker-tendenser.

hannekh
Publisert:

En skulle tro at de minst 60 parene med sko hjemme er mange nok. Det hjelper bare så lite når det er akkurat nå jeg trenger et par skikkelig kule sko. Et par se-på-meg-sko. Som tåler kritiske moteblikk på dagtid og er kule nok for en fest på kvelden.

Jeg er på moteuke i København, og jeg har pakket kofferten alt for full. Likevel mangler det ene paret. Passe høye, gjerne med en liten platå, og den lille "it"-faktoren. Et som gjør antrekket, uten å være for jålete eller vonde å gå på. Og helst ikke sorte.

Jeg fyker gjennom Københavns butikker, men ingen er helt riktige. Det nærmer seg neste visning, og jeg kjenner desperasjonen bygge seg opp. Skoene jeg ennå ikke eier er blitt det viktigste i livet mitt akkurat nå. Jeg bare må ha dem. Nå! Så skjønner jeg det. Det er jo innlysende. Ambisjonene mine er for store til å rommes i ett par sko. Det man ikke finner i ett par finner man kanskje i tre. Svett, små lykkelig, og noe skyldbetynget, løper jeg tilbake til hotellet for å slenge fra meg posene før neste visning. Ikke med det ene drømmeparet, men med tre!

Det er gått et halvt år og noen skokjøp siden. Det ene København-paret har fått med seg noen fester, det andre har luftet seg en gang, men det tredje ligger fortsatt i esken sin. Fredag er det premiere på "Confessions of a Shopaholic" for dem som føler seg truffet.

Kjenner du deg igjen i min historie? Få høre din historie i kommentarfeltet under...

Publisert: