10 tips for smart lørdagsshopping

silje
Publisert:

Shopping i helgene kan være en utfordring. Her er noen gode tips som for deg

som skal bevege deg ut i shoppingjungelen i løpet av helgen.

1. Start tidlig

Må du på død og liv shoppe på en lørdag, lønner det seg å komme når butikkene åpner. Da er servicen bedre og det er mindre trengsel i butikkene og prøverommene. I en ideell verden burde shoppingen være unnagjort før klokken tolv, for da begynner det å bli fullt i butikkene.

Nytt designersamarbeid for H&M. Silje tester Jimmy Choo for H&M.

2. Skriv en liste

Hva er du på jakt etter og hvilke butikker trenger du å besøke? En liste hjelper deg å holde orden og system, når alt annet blir kaotisk. Det er spesielt kjipt å glemme den sorte strømpebuksen som skal sikre kveldens partyantrekk, midt i alt kaoset.

Flere tips? Her er 14 gode shoppingtips.

3. Prøv hjemme

Lurespeil, trengsel og skitne prøverom er for de hardbarkede. De fleste store kjeder og butikker har deponering og gode bytteordninger, så du kan ta med hjem og prøve i ro og mak. Aberet er at du må bytte hvis det ikke passer, men bedre det enn å stå 20 minutter i kø og trengsel for å prøve i et skittent prøverom.

Designerklær til halv pris? Sjekk ut denne!

4. Ta en pause

En smart shopper vet at alle trenger en matpause. Ikke la blodsukkeret gå til bunns, da skjer det svært sjeldent gode kjøp. Sats på en kaffe og en matbit mellom slagene. Det gir deg en pust i bakken, gir deg oversikt over det du har kjøpt og du er klar for en ny runde om du måtte ønske det.

5. Sats på besøk til de små butikkene

Hos de store kjedene er det nesten alltid trengsel på en lørdag. Sats heller på å besøk de små individuelle butikkene, der er det nesten aldri fullt og servicen er på topp. På jakt etter vintageskatter? Ta en tur til Tonica Vintage på Majorstuen eller shop i Markveien på Grünerløkka. Her er det nesten garantert muligheter for å shoppe i rolig tempo og du får hjelp om du trenger det.

Silje shopper mye vintage. Bli med på vintage og secondhandshopping i New York!

6. Shop uten venninner eller menn

Med mindre det er høyst nødvendig, er det ingen grunn til å dra med mannen eller venninner på shopping. Sure miner og mye kjedsomhet gjør sjeldent shoppingopplevelsen bedre. Skal du får maks ut av shoppingen, lønner det seg å shoppe alene og heller møte venninnene til lunch. Du ender i verste fall opp med samme kjole som bestevenninnen, krangling eller en mann i surt humør, med mindre han elsker shopping like høyt som deg.

7. Sjekk ut salg og tilbud først

Ofte har de store kjedene salg og tilbud, spesielt i helgene. Sjekk på nett eller ring og hør om de har gode tilbud, hvis du er på jakt etter noe spesielt.

Er du en smart shopper? Test deg selv her!

8. Riktig shoppingantrekk

Det er så utrolig kjedelig å måtte dra hjem på grunn av vonde sko eller dårlig klær. Kle deg i klær som er lette å ta av og på, så gjør du det enklest mulig for deg selv i prøverommet. Gode shoppingsko er et must, det er kjedelig å shoppe med dårlig rygg eller vonde føtter. Skal du prøve kjoler eller tettsittende plagg, er det lurt å prøve med riktig undertøy.

På tide med litt oppstramming før julebordet? Cellulittundertøy utsolgt på rekordtid.

9. Ta deg god tid, ikke stress

Sats på å ha et par timer til shoppingen, så du slipper altfor mye stress og løping fra butikk til butikk. Ikke bli oppgitt eller frustrert av at det er mye folk, ta det rolig og fokuser på det du trenger og vil ha tak i.

Shoppe på nett? Her er de beste butikkene på nett!

10. Orker du ikke lørdagsmaset?

Shop på nett! Shopper du hjemmefra, er det stress og køfritt. Er det slik at du ikke trenger et nytt antrekk til kveldens fest, kan du shoppe på nett eller vente med shoppingrunden til en ukedag. Da får du garantert bedre service og en mer behagelig shoppingopplevelse.

Publisert: