Moteekspertenes beste julegavetips

Står du fast med julegaveshoppingen i de siste dagene før jul, kan muligens noen av landets moteeksperter gi deg litt inspirasjon. Her er ekspertenes beste julegavetips.

Jan Gunnar Svenson, stylist

Jan Gunnar Svenson jobber som stylist for noen av landets største moteblader og har alltid pulsen på de siste trendene.

- Jeg var nettopp i Paris på ferie, og både der og her hjemme er det veldig populært med UGGs. Det er jo både en trendy og fornuftig gave. Du kan velge en kort eller en litt høyere variant, men de hotteste modellene er de som er litt bikeraktige med spenne på siden, sier stylist Gunnar Svenson.

Flere skotips?Her er høstens tøffeste sko!

- Duppeditter er alltid gøy å få. Selv ønsker jeg meg en lekker kortholder fra Louis Vuitton.

Skjerf er jo veldig i tiden og det skal gjerne være i blått til gutta. Blått er også aktuelt til våren, så da gir du en gave som ikke går av moten.

- Eller hva med et par tøffe solbriller, gjerne i pilotstil. De holder koken til våren og er en kul gave, sier Svenson til minMote.

Camilla Pihl, redaktør for Girfriend.no

Camilla Pihl står er redaktør for nettstedet Girlfriend.no Pihl liker best å gi personlige gaver.

- Selv liker jeg å få og gi gaver og det ligger omtanke bak. Både i innhold og innpakning. Bruk litt tid på gavene. Det er ikke så nøye hva man gir så lenge det ligger en god tanke bak. Jeg synes i hvertfall at man må pakke inn gavene selv, det gjør det personlig, sier Camilla Pihl til minMote.

- Hjemmelagde ting er helt topp, eller så er det alltid en slager å gi bort eksklusive duftlys og kosmetikk og velværeprodukter. Det synes i hvert fall jeg selv er gøy å få, sier redaktøren.

minMote-redaksjonen har plukket ut sine gavefavoritter. Du ser de her

Live Brekke, webredaktør i ELLE

Webredaktør for Elle.no og modell Live Brekke, satser på smykker og bøker til jul.

- Hvis du har gavekrise ville jeg gått for ett eller annet i kasjmir. Genser, skjerf eller lue til bestemor, søster eller kjæreste. Alltid en favoritt under treet og i garderoben. Til familie eller venner som du kjenner godt er smykker en fin gave, og min favoritt er smykkene fra den norske designeren Bjørg Jewellery som er personlige, håndlagde og superfine. Alle drømmer om en romjul med en bok som er umulig å legge fra seg, og det er boka til Joachim Førsund «Jeg kunne gått hjem i blinde.»

Ruben Storevold, Flagship store manager hos Helly Hansen

Ruben Storevold hos Helly Hansen er opptatt av at gavene både skal være fine og funksjonelle.

- Superundertøy er både populært å gi og få. Det holder garantert både stilen og varmen i vinterkulden. Det er en fin gave som ikke koster all verden og som passer like bra til begge kjønn, sier Ruben Storevold til minMote.

Hillevi Forsman, fungerende redaktør i TOPP

Hillevi Forsman er en travel dame som ofte er på reisefot for å intervju de hotteste kjendisene. Her er hennes beste julegavetips.

- Min regel er alltid å kjøpe noe man ønsker seg selv. Da faller gavene som regel i smak. Styr unna klær og sko, med mindre du er hundre prosent sikker på stilen og størrelsen til den du handler til. Bøker er grisekjedelig å få når man er tenåring (det syntes i alle fall jeg), men etter hvert som man blir eldre er det en av de beste gavene man kan få.

- Store fotobøker er alltid en hit. Mine favoritter er Taschen’s store reisebøker med flotte bilder og illustrasjoner.

- Har du ikke peiling på hva du skal gi, gå for et gavekort. Personlig synes jeg det er kjedelig, men langt bedre enn å få noe man ikke vil ha.

Tom lommebok?Slik blir du festfin på budsjett

Nina Buzzi, butikksjef og innkjøper på Høyer Luxury hos Eger

Nina Buzzi er butikksjef og innkjøper i butikken der trendbevisste shopperne finner merker som Alexander Wang og Stella McCartney. Hun har følgende julegaveforslag til de motebevisste herrene.

- Jeg er opptatt av at kundene skal finne gaver som både er trendy, klassiske og funksjonelle. Ved å kjøpe en weekendbag får man utrolig mye for pengene, da den kan brukes ofte og til mye. Det er derfor en god investering, sier Nina Buzzi.

- Til de som har det meste, anbefaler jeg en stilig grå hatt. En tøff hat er helt i tiden akkurat nå.

- De rutete skjortene er populære. Prikken over i-en blir en tversoversløyfe. Dette er en gave til en skikkelig fashionista.

Relevante artikler videre:

Trenger du flere julegavetips? Her får du Siljes favoritter

Lurer du på hva du skal ha på deg på fest? Gå for glitrende paljetter!

Flott hår og make-up hører med til festen. Slik blir du festens vakreste

Hvordan var din opplevelse i dag?