Avler krokodiller for å produsere luksusvesker

silje
Publisert:

Luksusmotehuset Hermès skal avle sine egne krokodiller, for å møte etterspørselen etter sine ikoniske luksusvesker.

Hermès annonserte onsdag at de vil starte med oppdrett av egne krokodiller for å møte etterspørsel etter de ikoniske veskene Birkin og Kelly, skriver Reuters. Veskene som har høy status og kan ha en prislapp på opptil 800.000 kroner, er en kjendisfavoritt og kjent som en klassiker i motemiljøet. Victoria Beckham, Carla Bruni-Sarkozy, Rachel Zoe og Nicole Ritchie elsker de klassiske veskene og eier flere modeller.

Lang venteliste på veskene

De ikoniske veskene har flere års ventetid på grunn av stor etterspørsel. Dette er blant annet fordi veskene lages for hånd, det er begrenset tilgang på skinnet og at det kun lages rundt 3000 vesker per år. I tillegg kreves det fagpersonell som lager veskene, som motehuset har problemer med å utdanne nok folk til, for å ta av for etterspørselen. Hermès har nå sett seg lei på ventelistene og går til det drastiske tiltaket med å drive egenoppdrett av krokodiller for å øke produksjonen. Det skal gå med 3-4 krokodiller for å lag én veske.

MinMote.no - Norges største moteside

PETA slår tilbake

Ifølge Hermés Chief Executive Patrick Thomas, er skinnveskene motehusets største inntektskilde på tross av at satsning på andre områder innenfor moteindustrien. Nettopp derfor vil de nå satse, på tross av et market som er preget av en finanskrise og eventuelle negative represalier fra kjente dyrevernsaktivister.

Ifølge PETAs (People for the Ethical Treatment of Animals) Senior Vise President Dan Matthews, er det uetisk og udatert av et såpass stort motehus og avle krokodiller for å øke salget.

- Hermés bør gå foran som et godt eksempel i industrien ved å bruke uekte krokodille og slangeskinn, istedet for å avle dyr for å produsere luksusprodukter, sier Dan Matthews på PETA sine hjemmesider.

Tar avstand

Den franske førstedamen Carla Bruni-Sarkozy annonserte tidligere i uken i et brev til PETA, at hun vil fra nå av vil ta avstand fra å gå med og kjøpe skinn som er basert på oppdrett. Men hun sier også at hun ikke er vegetarianer og derfor kan godta skinn fra dyr som ikke er avlet, men hvor alt naturlig brukes. Den klassiske skjønnheten har fra før av flere vesker fra Hermès.

MinMote.no - Norges største moteside

Klassikerne

Det franske motehuset Hermès ble etablert i 1837 og spesialiserer seg på skinnvesker og tilbehør. De mest kjente veskene er Kelly-vesken, som er oppkalt etter skuespillerinnen og prinsesse Grace Kelly av Monaco og Birkin-vesken som er oppkalt etter skuespillerinnen Jane Birkin.

Her hjemme fikk vi vår egen Hermès butikk i oktober i fjor, da luksusvaremerket bestemte seg for å åpne en butikk på Steen & Strøm. Her selges varianter av Kelly og Birkin-veskene fra ca 30.000 kroner og oppover. Skal du derimot ha en eksklusiv veske i krokodilleskinn, slangeskinn eller diamanter er prislappen en helt annen.

Følg minMote på Twitter.

Hva er din mening? Legg igjen en kommentar i feltet under.

Publisert:

Finn mer innhold om: