Ukens trendsetter: Maya Vik

Bassist Maya Vik er en av Oslos kuleste damer. Vik, som er bassist i gruppa Montèe, er fan av 80-tallet og elsker å pynte seg i hverdagen. La deg inspirere av Maya Viks stil.

silje
Publisert:

Navn: Maya Vik

Yrke: Bassist

Blogg: MayaVik

Beskriv stilen din

-Jeg vil si at det er en god miks mellom gammelt og nytt, glam og casual og 80/90 tallet. Jeg er fan av hverdagspynting, så stilen bærer vel preg av det, sier Maya Vik til minMote.

Hva er dine garderobefavoritter?

- Jeg har akkurat kjøpt meg en sort semsket skinnjakke fra Kate Moss sin kolleksjon for TopShop. Den har vinger og er fantastisk fin. Jeg har en greie for jakker og har uttallige. Min beige frakk fra Hope er også en favoritt. Paljett-toppene mine som jeg har en god del av, henger faktisk til pynt hjemme, så de havner vel også på favoritt listen. Gull-buksen min fra Stine Goya er jo heller ikke til å komme unna, ler Vik.

Flett håret som stjernene

Sommerens må-ha

-Sko og solhatt må jeg ha. Også noen deilige sandaler. Jeg har masse sko, men sliter nemlig litt med sommersko. Asos.com selger masse fine sandaler som jeg kunne tenke meg. Jeg har nettopp gått til innkjøp av 2 par fantastiske cowboysboots med frynser på, som kommer til å bli flittig brukt i sommer, helst til en kort shorts. Vil også ha en stor solhatt, til forhåpentligvis å bruke masse på stranden, sier Vik.

Påvirker musikken stilen din?

-Ja det kan jeg vel si. Jeg ser at store deler av garderoben min er preget av "scene klær", eller plagg som skiller seg litt ut og som er kule på scenen. Musikken direkte gir jo masse inspirasjon og ideer. Musikk og mote går jo som regel hånd i hånd og påvirkes av hverandre, man ser kule artister som kler seg bra, og artister finner jo også inspirasjon av mote og klær. Min stil ikon er Prince, der snakker vi en mann hvor image, mote og musikk er synonymt, ler Vik.

Hvor shopper du?

-Som artist er jeg veldig heldig, som har får jobbe med veldig mange flinke designere. Jeg har vært modell for den norske designeren G-oslo i 3 år, og har derfor mye klær derfra. Hun lager fantastiske klær som passer stilen min veldig bra. Ellers digger jeg den danske designeren Stine Goya, som har mye fresh og fargerik design. Har nettopp fått sansen for et merke som selges på Koma som heter Hope. Acne ogVelouria Vintage er mine favorittbutikker, sier den søte musikeren til minMote.

Moods of Norway åpner butikk i Los Angeles

Mye av Maya Vik livs foregår på scenen og garderoben hennes bærer preg av det. Akkurat nå er hun på turne med bandet, som spiller på Hove og Rockefeller i slutten av mai. I tillegg jobber hun litt for vintagebutikken Velouria Vintage.

Er det stor forskjell på hvordan du kler deg til hverdags og på scenen?

- På scenen er det jo mye lettere å dra ting enda lengre enn til vanlig. Det blir jo litt som et kostyme, men det er viktig å holde tunga rett i munnen så man ikke ender opp med klovnepakka. Tror stilen min kan skinne veldig gjennom på scenen, da mye av det jeg bruker er plagg som jeg gjerne også skulle brukt til hverdags. Noe som jeg for så vidt også gjør, men kanskje med litt annet tilbehør. Mye glitter og stas er kanskje stikkordet scenemessig, plagg som paljetter gjør seg veldig bra i lyset man har på scenen, smiler Vik.

Hva er ditt beste shoppingtips?

-After-shopping. Det å ta seg et deilig glass vin etter man har kastet vekk penger i butikker gjør følelsen enda bedre. Eller eventuelt å drikke vekk den vonde følelsen av at man har brukt opp pengene sine, ler Vik.

Hva blir sommerens ultimate tilbehør?

- Montéeplaten på ipoden, skyhøye sandaler, cowboyboots, fete solbriller og en stor solhatt, avslutter Maya Vik til minMote.

Følg minMote på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: