- Modeller har en «best før» dato

- Modeller har en «best før

silje
Publisert:

»dato. Det hevder supermodellen Heidi Klum (36) i februarutgaven av det amerikanske magasinet InStyle.

Supermodellen og firebarnsmoren, som er gift med artisten Seal, pryder forsiden av det amerikanske magasinet i forbindelse med sesong syv av seriesuksessen «Project Runway». I november struttet hun nedover catwalken for Victorias Secret, bare litt over en måned etter at hun fødte sitt fjerde barn.

Heidi Klum har mange jern i ilden. Hun designer blant annet klær for gravide.

Går ut på dato

Supermodellen er selv en av de få modellene som virkelig har klart å lage karriere ut av modellkarrieren som programleder og entreprenør. Modellen har blant annet figurert flere ganger i Sports Illustrated, er en av de mest kjente Victorias Secret-modellene, hun designer sin egen kleskolleksjon og parfyme. Men Klum har ingen illusjoner om at selve modellkarrieren varer evig.

- Modeller har som mat, en «best før dato». Det er visse jobber jeg ikke gjør lenger, som den type jobber som henvender seg til tenåringer eller 25-åringer. Jeg spiller i en annen liga nå, sier den berømte modellen til InStyle.

Modellmamma Eivor Øvrebø, som eier og driver et av Norges største modellbyråer, Team Modeller, sier seg enig med den tyske supermodellen.

- «Models have a sell-by date». Det stemmer nok i mange tilfeller, sier Eivor Øvrebø til minMote.

- Etter noen år som modell på «toppen», står det nye modeller i kø. Bransjen er ikke alltid like konsekvent, de bruker 16 og 17-åringer til kolleksjoner og plagg som passer for de fra 30 og oppover. Modellene som har blitt 30 burde egentlig gjøre de jobbene. Men «toppene» gjør penger på kampanjer. Listen på Models.com «Money girls» viser jo hvem som tjener de store pengene - uansett alder, sier Øvrebø.

Blir formfulle modeller en ny trend i 2010?Les saken her

Eget moteemperium

Mye av grunnen til at den tyske modellen har klart å skape seg et eget moteimperium, er nettopp TV-serien «Project Runway», hvor hun selv er programleder og sjefsprodusent. I tillegg kommer alle de lukrative reklamejobbene for H&M, Braun og Liz Claiborne, hennes egen kleskolleksjon og parfyme. I 2009 anslo Forbes supermodellens formue til 100 millioner kroner. Klum ble kun slått av Giselle Bündchen på topplisten over modellene som tjener best i hele verden.

Relevante artikler videre:

Hvilken kropp tjener mest i 2009?Få svaret her!

Vinn fete hårprodukter fra John Frieda.Meld deg inn på minMote Facebook-gruppa!

Plei huden godt i vinterkulden.Få gode tips her!

Publisert:

Finn mer innhold om: