Se opp for disse 10 stilstjernene i 2013

Nytt år, nye «it-jenter» - minMote har plukket ut ti nye stilstjerner du garantert kommer til å se mer av i 2013.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Av MARTINE LUNDER, NATALIE NGO og SONIA HUANCA VOLD

De kommende stilikonene er alt fra modeller og skuespillere til presidentens datter. De har allerede rukket å gjøre seg bemerket i motebransjen, men i år er det store muligheter for at de også vil ta resten av verden med storm.

Her er jentene det er vedt å holde et øye med - ikke minst for å la seg inspirere av deres kule klesstil.

Cara Delevigne (20)

Den blonde modellen tok motebransjen med storm i 2012, og året som kommer blir neppe mindre begivenhetsrikt for Cara Delevigne. Delevigne har allerede blitt en kjent Victorias Secret-engel, blitt kåret til Årets modell under British Fashion Award og landet jobben som Chanels nye ansikt utad. Og kanskje er det ikke så rart at Cara allerede omtales som it-jente - storesøsteren Poppy Delevigne er tross alt en av Londons mest stilsikre sosietetsjenter.

Oppvokst i London har Cara en forkjærlighet for britiske merker som Burberry og billigkjeden Topshop, og kombinerer gjerne en rådyr paljettkjole med bustete hår og sotede øyne.

Bella Heathcote (24)

Australske Bella Heathcote er nummer én på Harpers Bazaars liste over den neste generasjonenes stilikoner. Der hylles hun for sin tidløse skjønnhet og fantastiske klesstil, som består av både snertne minikjoler og bohemske maxi-kjoler.

Malia Obama (14)

Er det én gryende stilstjerne vi har tro på i 2013, så er det den amerikanske presidentdatteren Malia Obama. Moren hennes, Michelle Obama, har etablert seg som et stilikon i verdensklassen med sin forkjærlighet for både rimelige kjedeplagg og amerikanske designere. Etter fire år som førstedame hadde Michelle sikret seg en plass på en rekke best-kledd lister hos blant annet Harpers Bazaar, og med fire nye år i rampeyset ser det ut til at Maila er klar for å ta over stafettpinnen.

Stilen er ikke ulik Michelles, med en forkjærlighet for A-formede skjørt. Fjorårets høydepunkt var da pappa Barack Obama ble gjenvalgt, og Malia stilte i knallblått skjørt med rosa belte, og lillesøsteren Sasha hadde på deg et arvet skjørt i grønt.

Allison Williams (24)

Men en kastanjebrun hårmanke som de fleste bare kan drømme om eller jukse seg til, er det få som stråler som «Girls»-skuespiller Allison Williams på den røde løperen. Hvis HBO-suksessen «Girls» kan sammenlignes med «Sex og Singelliv» er William definitivt Carrie Brawdshaw. Williams kler seg enkelt og elegant, og har i likhet med kronprinsesse Mette-Marit sikret seg en av Valentinos eksklusive blondekreasjoner. Og når sesong to av «Girls» begynner å rulle over skjermene om kort tid blir det enda fler rød løper-tilstelninger for Williams - og vi gleder oss til alle kjolene!

Kendall Jenner (17)

Som halvsøsteren til en av verdens største reality-kjendiser og kjæresten til Kanye West, Kim Kardashian, har Kendall jenner (17) fått et stadig mer kjent ansikt de siste årene. I 2012 gjorde hun seg dessuten bemerket for klesstilen på den røde løperen, samtidig som hun har prøvd å stable en egen modellkarriere på beina. Hittil har hun både prydet forsiden av det australske magasinet Miss Vogue og gått på catwalken for kjoledesigneren Sherri Hill.

I klesveien er Kendall langt mer nedtonet enn sin dristige storesøster, og kler seg gjerne i søte kjoler og skyhøye pumps. Den siste tiden har vi også fått se en mer rocka utgave av kendall, i alt fra skinnskjørt til magtopper. Tør vi spå at hun blir årets mest trendy tante når Kim og Kanye blir foreldre?

Alicia Vikander (24)

Har du sett bildene fra den storfilmen «Anna Karenina», har du garantert lagt merke til den svenske skjønnheten Alicia Vikander. Skuespilleren har ikke mange års erfaring med den røde løperen, men har definitivt funnet ut hva som fungere på kjolefronten. Vikander er spesielt begeistret for blondekreasjoner fra Valentino, Rodarte, og Chanel.

PS: «Anna Karenina» har norgespremiere 22. februar!

Sky Ferreira (20)

Når man sitter side om side med artist Kanye West, redaktør Carine Roitfeld, motefotograf Mario Testino og designer Marc Jacobs på de største visningene, er man godt bevandret i moteverdenen. Likevel er Sky Ferreira et ukjent navn for de fleste utenfor bransjen. Sannsynligvis vil det etterlengtede debutalbumet «I’m Not Alright» som kommer i begynnelen av 2013, sørge for at hun havner på alles lepper. Klesstilen hennes er nemlig for kul til å forbli en bransjehemmelighet.

Isabelle Fuhrman (15)

Bare 15 år gammel har den amerikanske «The Hunger Games»-skuespilleren Isabelle Fuhrman tatt moteverdenen med storm. På tross av sin unge alder er hun lenger fremme enn de fleste på motefronten, og kler seg gjerne i spennende design fra Jason Wu og Prabal Gurung. Furhrman veksler mellom en fargerik og leken klesstil, til en mer elegant og voksen look på den røde løperen. 15-åringen har også skaffet seg en imponerende skosamling fra Carrie Bradshaw-favoritt Jimmy Choo, og ikke minst en rekke drømmekjoler fra Valentino og Oscar de la Renta.

Solange Knowles (26)

Artisten, dj-en, skuespilleren og modellen Solange Knowles kan også føye «it-jente» på cv-en. Ved hjelp av sin kreative klesstil har Beyoncés lillesøster sikret seg innpass i motebransjen. Det siste året har hun snurret plater på flere motefester og gjesteblogget på Vogues hjemmesider.

Solange Knowles kommer garantert til å bli en gjenganger på den røde løperen samt sitte på første rad under de store motevisnigene i 2013 - kanskje i enda større grad enn sin berømte storesøter?

Chloë Grace Moretz (15)

Hun er bare 15 år, men allerede har den unge skuespilleren Chloë Grace Moretz vist at hun er svært stilsikker. I året som har gått har vi sett henne posere smilende på den røde løpere iført alt fra Chanel til Proenza Schouler.

I mars kommer nyinnspillingen av skrekkfilmen «Carrie», hvor Moretz spiller hovedrollen. Vi gleder oss til å se alle premierekjolene!

Publisert:

Finn mer innhold om: