Kle deg i myke høstgensere

En lun strikkagenser er et must i enhver høstgarderobe. Sats på gensere i knallfarger, puddernyanser, sennepsgult eller burgunder.

silje
Publisert:

Nøytrale toner

Både myke, store høstgensere og behagelige kardigans var å se på catwalken for høsten 2011. Duse paletter som nyanser av hvitt og pasteller, var å se hos designerne som Stella McCartney og Versace. La deg inspirere av stilen fra catwalken og gå for en elegant herrestil med enten stramme eller løse bukser. Ønsker du en mer elegant look, så bruk gjerne strikkagenseren med silkeskjørt, for feminin og laidback stil som sett hos Alexander Wang.

Frisk opp garderoben med farger

Ikke glem de sterke fargene, fuksia og bringebærrødt er lekre høstfarger som gjør underverker for garderoben. La genseren være midtpunkt og spe på med en underdel i en nøytral farge som grått, svart eller blått. Sommerens «color blocking» er forbi, men det betyr ikke at fargefesten er helt over. Krydderfargene er et av høstens varmerke, sennepsgult og plomme er farger som er spesielt fint til den glamorøse 70-tallsstilen med bredbremmet hatt, slengjeans, feminine skjørt og høye støvletter.

Feminin eller rocka

Strikkagensere kan du bruke til det meste. Over kjoler for en ladylike 60-tallsstil eller sats på en laidback hverdagslook med en fluffy genser til et par kule jeans. Du kan også style genseren over en av dine sommerkjoler for et feminint og søtt utrykk, da får du også enda mer ut av plaggene fra i sommer.

Bruk en ribbestrikket genser over et blyantskjørt og oppsatt hår for en klassisk sekretærstil, spisse pumps og en oversized clutch à la Fendi. Eller så kan du gå for bikerstilen og en røffere look med skinnshorts, boots og en kul veske.

Mønster

Nordisk mønstermania, mønster på mønster eller elegant westernstil. Ta gjerne frem den gamle Marius-genseren, eller la deg inspirere av sesongens etniske mønstre. Bruk genserne gjerne sammen med tweed, eller de skotske rutene som sett hos Etro, for en passe britisk overklassestil. Kombinasjonene denne høsten er uendelige.

Relevante saker videre:

Her er høstens største fargetrender! Les mer her

Mote-Silje tipser: 8 gode høstkjøp i august

Publisert: