Så vakker har vi aldri sett Mette-Marit

Ingunn Saltbones
Publisert:

Snakk om forvandling! Kronprinsesse Mette-Marithar vokst til å bli et trygt og strålende dronningemne.

Det går flere år mellom hver gang kongefamilien tar offisielle bilder. Denne gangen falt valget på motefotografen Sølve Sundsbø.

Han har fotografert for de store motehusene, og for superstjerner som Madonna.

- Vi er veldig glade for at han ville gjøre denne jobben for oss, for vi synes han er en spennende fotograf, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen.

Listen med Sundsbøs oppdragsgivere er lang, blant andre Yves Saint Laurent, Levis, Nike, Estée Lauder, Gucci, Puma, Giorgio Armani og Hennes & Mauritz.Han har også designet omslaget til albumet til stjerneband, som Coldplay-albumet «A Rush of Blood to the Head» fra 2002.

Sundsbø har fått frem en varme hos alle medlemmene av kongefamilien, men ikke minst kronprinsesse Mette-Maritstråler.

Vakrest i Europa

Kronprinsessen fremstår voksen, verdig og vakker. Det er lite igjen av ungjenta som trivdes best i jeans og uten sminke.

De nye bildene vil trolig bygge ytterligere opp under oppfatningen av Mette-Maritsom en av de vakreste kongelige i Europa.

- Vi er veldig fornøyd med den jobben Sølve Sundsbø har gjort, sier Hagen.

Kronprinsessen stiller blant annet i to ulike gallakjoler. Begge er brukt før. Den lys rosa kjolen med kapper og lekkert belte, ble første gang brukt i forbindelse med kronprinsesse Victorias bryllup i fjor. Kronprinsessen varierer også bruken av medaljer. Båndet og ridderkorset er St. Olavs Orden. I tillegg bruker hun HMK Harald V portrettnål når hun har på den lysrosa kjolen. Når hun stiller i den mørkere rosa gallakjolen har hun i tillegg på seg miniatyrer for St. Olavs Orden, kongehusets 100-års medalje og kong Olav V 100-års medalje.

Minner om Kelly

Leder for minMote og moteekspert Silje Pedersen mener stilforandringen får Mette-Marittil å se ut som Grace Kelly.

- Så vakker har vi aldri sett kronprinsesse Mette-Marit, sier Pedersen.

- Kronprinsessenstråler iført kreasjoner signert norske Peter Dundas som designer for Emilio Pucci og favorittdesigneren Valentino. Alle kjolene har vi sett tidligere, så det er synlig at kronprinsessen er opptatt av gjenbruk.

Kronprinsessen er nydelig i sart rosa og elegante rysjer, mens kjolen fra Valentino er som en vakker akvarell, mener Pedersen.

- Kronprinsessen har fått en ny og mykere look, som kler henne veldig godt. De løse krøllene og det hvitblonde håret gir en lekker Hollywoodstil, her er det ikke spart på glamouren. Løsvipper, glødende kinn og rosa lepper gir både en glamorøs og frisk stil. Hun minner om Grace Kelly med sin elegante fremtoning og myke smil.

Pedersen mener kronprinsessen har vært igjennom en stilforandring det siste året.

- Et friskt vårpust

- Det virker som kronprinsessen har blitt mye tryggere på sin egen stil og hva som kler henne. Dette var spesielt tydelig under Nobelutdelingen i 2009 og da kronprinsesse Victoria giftet seg med prins Daniel i fjor sommer.

Også gruppebildet av kongeparet og kronprinsparet får minMote-Silje til å finne frem superlativene.

- Det er nok det beste og mest moderne gruppebildet jeg har sett av Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Kronprinsessener som et friskt vårpust i rosa, mens Sonja stråler i blonder, rysjer, hvitt og gult.

Relevante saker videre:

Valgte nesten samme farge på kjolene! Les mer her

Brudekjolen hylles av moteekspertene!

Flott i rosa! Mette-Marit gjør som kjendisene!

Publisert:

Finn mer innhold om: