Slik får du designerstilen på budsjett

Fargerikt, futuristisk, mønstermiks eller metallisk - finn din favorittrend denne våren.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Butikkene er fulle av vårens trendplagg, men ikke alle føler seg trygge på hvordan de skal brukes. minMote har funnet frem fire stiler fra fire ulike motehus, og viser deg hvordan du kopierer den.

Dolce & Gabbana

Dolce og Gabbanas visning var en skikkelig fargefest! Modellene hadde mønstrete sjal på hodet og store dusker i alle regnbuens farger i ørene. Kolleksjonen var en miks av etniske trykk i kombinasjon med trendy striper. På beina hadde modellene sko med kilehæler av strå, også kalt «espadrilles».

TIPS: Se etter mønstrete plagg i sterke farger. Du finner rimelige varianter i de mange fairtrade-nettbutikkene som fører plagg fra hele verden, og her kan du shoppe med god samvittighet. Topp antrekket med en stripete stråveske!

Alexander Wang

Grafisk, futuristisk og minimalistisk – Alexander Wangs kolleksjon er perfekt for deg som synes Dolce & Gabbana-visningen minnet om et karneval. Denne stilen har rene linjer og flater, og er en god inspirasjonskilde for deg som ønsker en sommerstil som ikke blir for søt eller fargerik.

TIPS: Invester i plagg med gjennomsiktige striper. Det bryter opp og gjør den ellers stramme stilen litt mer sexy og sommerlig. Å bruke bh under denne type plagg kan være en utfordring, men den beste og enkleste løsningen er å investere i en hudfarget underkjole eller -topp som skjuler undertøyet.

Etro

Striper er sesongens heteste trend og har blitt brukt på forskjellige måter av designerne. Hos Tommy Hilfiger var mønsteret maritimt, mens de hos Marc Jacobs skapte et 60-tallsinspirert uttrykk. Motehuset Etro har på sin side mikset stripene med fargerike blomster – det mykner opp det grafiske mønsteret på en sommerlig måte.

TIPS: Mønstermiks høres kanskje skummelt ut, men trenger ikke å være forbeholdt de mest vågale. Gi en gammel, blomstrete kjole et trendy tilsnitt ved hjelp av et par spisse pumps i sort og hvitt.

Burberry Prorsum

Britiske Burberry Prorsums står for trenden som garantert vil få deg til å skinne i sommersolen. På visningen av deres vår- og sommerkolleksjon spankulerte modellene ned catwalken i metalliske versjoner av blått, grønt, gult, rosa og lilla.

TIPS: Det futuristiske, men fargerike uttrykket kan for mange minne for mye om et science fiction-kostyme, men du trenger ikke å kle deg i metalliske farger fra topp til tå for å ta i bruk trenden. Kombiner en metallisk veske eller et par metalliske sko med et antrekk i en duse fargetoner.

Publisert: