Se den nye kolleksjonen - og 10 ting du må vite om
motedronning Victoria Beckham

KJENDISDESIGNER: Victoria Beckham har klart det mange andre kjendiser ikke har klart - å bli tatt seriøst som motedesigner. Foto: Getty Images

Victoria Beckhams nye kolleksjon er endelig vist under moteuka i New York, og den omtales som mer sexy enn noensinne. MinMote har laget den ultimate huskelisten om fotballfruen som ble motedronning.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Søndag kveld viste eks-fotballfrue og eks-Spice Girl Victoria Beckham sin høst/vinterkolleksjon i den amerikanske motemetropolen. Og i år som flere ganger før lovprises klærne i pressen, deriblant hos TheGuardian, som omtaler kolleksjonen som råere enn den forrige.

- Hun har fått rykte på seg for å være så presis at det forrige sesong nesten virker som hun hadde satt seg litt fast i det minimalistiske hjørnet – og faktisk fikk hun kritikk, skriver de og fortsetter:

- Men denne sesongen var kolleksjonen mye mindre stram, og det så enda bedre ut. Designeren innrømmet at nøkkelordet for kolleksjonen var «sprett». En spesielt oppsiktsvekkende look var en stor, marineblå pologenser med ballongermer og et mini-skjørt med belte på hoftene. Det var like kult som luksuriøst.

Uansett om man forholder seg til kolleksjonen eller ikke, har de fleste av oss et forhold til David Beckhams kone, og nå verdenskjente designer. Victoria har gjort noe de færreste kjendiser klarer; overgangen fra artist og showdame til seriøs og respektert designer.

MinMote har summert opp det du trenger å vite om Beckham i ti punkter:

LENGE SIDEN: Dette er nok ikke Victoria Beckhams stolteste moteøyeblikk den dag i dag. Foto: Getty Images

Victorias kallenavn «Posh» henger igjen fra Spice Girls-tiden fra slutten av 1990-tallet. Men det var ikke gruppa selv som fant på navnet – det gjorde musikkmagasinet Topp of the Pops i 1996.

Hun har ikke alltid sett ut som nå – med langt mørkt hår, buskete øyenbryn og diskret sminke. Mellom 2003 og 2006 var hun nok hakket gladere i selvbruning og kløft – bildet snakker vel for seg selv.

Hermès-veskene sine har hun imidlertid tviholdt på gjennom årene i rampelyset. Luksusveskene – som gjerne koster flere hundre tusen – finnes i alt fra knall rosa til krokodille i Beckahms samling, som ifølge Daily Mail består av over 100 vesker til en verdi av over 17 millioner kroner.

Her til lands ble de fleste kjent med klesdesigneren Victoria Beckham da hun lanserte en kolleksjon for Rock and Republic i 2004, som hovedsakelig besto av jeans. Kjennetegnet var en stor krone på baklommene – og buksene kostet over 2000 kroner.

HVITT PÅ HVITT: David og Victoria Beckham pleide å matche hverandre før i tiden - som på denne MTV-festen- Foto: NTB Scanpix

Fint eller ikke - David og Victoria Beckham har stått bak noen av de mest ikoniske antrekkene på den røde løperen noensinne. Dette fra MTV Movie Awards i 2003 er et av dem.

I 2008 var hun hovedperson i en av de festligste reklamekampanjene vi har sett, hengende ut av en Marc by Marc Jacobs-handlepose.

NYHETER

hadde på segvenninnens design under Pride og Britain Awards.

VAKKER: Cheryl Cole strålte i sin Beckham-kreasjon under Pride of Britain Awards. Foto: NTB Scanpix

Victoria Beckhams eget merke ble lansert litt under radaren i 2008, og i flere år har hun vist kolleksjonene sine på prestisjetunge New York Fashion Week. En kjole kan fort koste 20.000 kroner, men hakket billigere er underlinjen Victoria Victoria Beckham.

Våren 2014 åpnet den første Victoria Beckham-butikken i Dover Street i London. Har du vært der, har du kanskje kjent en spesiell duft som fyller butikken? Den har nemlig en egen signaturduft: Diotyques «Feu de Bois»-duftlys. Ett ord: Ikonisk.

(Bonusinfo om butikken; den ligger like ved trendy Dover Street Market, hvor du kan trøste deg med at du ikke hadde full nok bankkonto til å kjøpe en Beckham-kjole med gigantiske brownies fra kultcafeen Rose Bakery.)

FOLKSOMT: BÅde fotgrafer og ivrige fans sto i kø utenfor da butikken til Victoria Beckham åpnet på Dover Street i London. Foto: Getty Images

Trodde du dette var det første vi så av Victoria Beckhams nye kolleksjon? Tro om igjen – i realiteten startet moteshowet for flere dager siden, da designeren selv ble fotografert spankulerende gjennom JFK flyplass i kamelfargede bukser og leopardveske. Beckham er nemlig mester i å promotere sine egne klær – så vil du ha antrekksinspirasjon bør du heller sjekke bilder av designeren selv enn catwalk-bildene.

Her er bildene fra visningen (saken oppdateres):

VictoriaBeckham4

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham4

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham4

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham4

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham1

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham1

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham1

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham1

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham2

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham2

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham2

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham2

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham3

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham3

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham3

Foto: Getty Images

VictoriaBeckham3

Foto: Getty Images

Publisert: