Fra anonym barnestjerne til sexy skandalekjendis - sjekk Kristen Stewart stilforvandling

«Twilight»-stjernen Kristen Stewart (22) sto for noen av fjorårets mest vågale og sexy kjoler. Det er en lang vei fra guttejente-stilen hun hadde da hun slo gjennom.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Stewart var bare 11 år gammel da hun spilte i sin første film og havnet på den røde løperen sammen med resten av Hollywood-stjernene. Da var det en blyg og uskyldig Kristen Stewart som poserte for fotografen, helst i slitte jeans og hettegenser. Den unge skuespillerinnen har siden gjort pangkarriere med «Twilight»-filmene, og klesstilen har blitt både rå og eksklusiv. Etter utroskapsskandalen med Robert Pattinson lå Stewart lavt en liten periode - før hun dukket opp på den røde løperen mer sexy enn noensinne.

minMote har oppsummert Kristen Stewarts stilevolusjon.

2002-2004: Guttejente

Kristen Stewart er kanskje mest kjent for «Twilight»-filmene, men allerede i 2002 hadde hun en rolle i «Panic Room». Den da 11 år gamle Stewart fikk derfor sitt første møte med den røde løperen, men beholdt en barnlig og tilbakelent stil - ofte med en lue eller hatt på hodet. Da hun slo gjennom var håret klippet til under ørene, men etter et par år i rampelyset lot hun det vokse langt. I klesveien fortsatte Kristen å velge jeans og hettegenser til fordel for kjoler og høye hæler.

2005-2006: Feminine takter

I 2004 spilte Stewart en av hovedrollene i filmen «Speak», og måtte dermed gjøre seg klar for en ny runde med premierefester. I 2005 var Kristen Stewart selvskreven gjest på stadig flere rød løper-arrangementer, og beveget seg samtidig bort fra guttejente-stilen. Håret ble spart ut, stripet blondt og klippet i en feminin frisyre. Slitte jeans ble byttet ut med damete skjørt, og sporty sneakers ble erstattet med søte ballerinasko.

2007: Glad i kjoler

Først i 2007 fant Kristen Stewart ut at hun skulle begynne å gå i designerkjoler på den røde løperen. Dermed var det duket for en kavalkade med jentete og til tider sexy kreasjoner - nesten som en forsmak på slik filmstjernen kler seg i dag.

2008: Tilbake til det mørke

I 2008 kom den første «Twilight»-filmen hvor Kristen Stewart spiller Bella Swan. Vampyrfilmen ble starten på et nytt Hollywood-eventyr for Stewart, ettersom seertallene eksploderte. På kjolefronten holdt imidlertid Kristen seg til mørk kjoler i sort, midnattsblått og grått. Det virker nesten som om Stewart ville tone ned 2007-looken med florlette stoffer og glitter, og hun valgte heller enkle antrekk. Håret fikk som regel henge løst nedover skuldrene.

2009: Dilla på minikjoler

I 2009 begynte Kristen å vise fram de lange beina sine i forskjellige minikjoler. Fargene gikk ikke lenger i sort og grått, men knallfarger som turkist, grønt, oransje og rødt. På denne tiden var Stewarts navn blant de heteste i Hollywood og hun kunne dermed bolte seg i merker som Hervé Léger, Proenza Schouler og J. Mendel. På sminkefronten begynte hun å eksperimentere med sterkere farger og knallrøde lepper.

2010: Glitter og glamour

Forkjærligheten for minikjolen fortsatte godt inn i 2010, samtidig som kjolene glitret stadig mer. Stewart oppdaget kjendisfavoritten Elie Saab, som laget flere glitrende kreasjoner til henne - blant annet en asymmetrisk paljettkjole til «Eclipse»-premieren i 2010. Og mens skjørtekanten ble heist høyere og høyere, ble også skoene dristigere. På den røde løperen dukket skuespilleren alltid opp i skyhøye stiletter, blant annet fra Jimmy Choo og Christian Louboutin.

2011: God blanding

I 2011 så det ut til at Kristen slet med å bestemme seg for om hun skulle være ultraglamorøs eller helt tilbakelent. Skuespillerinnen farget håret flere ganger, og vekslet mellom smale jeans og t-skjorte til råeksklusive kjoler på den røde løperen. Et av de mest minneverdige moteøyeblikkene er den lårkorte røde Balmain-kjolen Stewart valgte til MTV Movie Awards i 2011, sammen med syltynne stiletthæler.

2012: Designerkjoler på løpende bånd

Det siste året har Kristen Stewart blitt kledd opp av flere av verdens største motehus. Blant annet har hun skaffet seg den rutete it-kjolen fra Louis Vuitton og en todelt kreasjon med trendy magetopp fra Balmain. Under filmfestivalen i Totonto dukket hun opp i en blomstrete kjole fra Zuhair Murad, som en lang periode etter dette var Stewarts favorittdesigner.

2012 til i dag: Stadig mer hud

Zuhair Murad, som lenge var Stewarts sikre rød løper-valg, er ikke akkurat kjent for å lage tildekkende kjoler. Det passer godt til Kristen Stewarts stil i dag, som er en blandig av rå og dristig. Blant annet laget han en gullkjole som så og si viste hele baken til Stewart, samt et gjennomsiktig antrekk som bare dekket det aller nødvendigste på «Snow White And The Huntsman»-premieren. Det gikk imidlertid hakket for langt under en «On the road»-premiere, da Stewart valgte en Erdem-kjole så kort at den viste litt mer enn de fleste ville se.

Publisert: