Ti hotte høsttrender

Selv om vi fortsatt nyter varme dager, er høsten rett rundt hjørnet. Denne sesongen er det blant annet enkel minimalisme, elegant 50-tallsstil og kamelfarger som dominerer motebildet.

silje
Publisert:

Kamel

Høstens mest populære farge er den allsidige og varme kamelfargen. Chloè, Stella McCartney og Hermès var bare noen av designerne som sendte modellene nedover catwalken i forskjellige nyanser av kamelfargen.

minMote-redaksjonen plukker sine augustfavoritter. Få gode tips her!

Ladylike 50-talls eleganse

Denne sesongen er designet av kvinner, for kvinner. Designerne hyllet kvinnen på catwalken med modeller som «The Body», Elle MacPherson og Lara Stone, og publikummet lot seg forføre. Kvinnelige former med fokus på bryst og midje, 50-tallsnitt og ladylike eleganse er stikkord for en av høstens største trender. Prada og Louis Vuitton leder an høstens «Mad Men» inspirerte stil.

Former er inn. Slik kler du formenen dine!

Saueskinnsjakken

Det hersket ingen tvil om sesongens heteste plagg, saueskinnsjakken var å se på de fleste visningene i forskjelllige modeller med Burberry i spissen. For deg som ikke biter på denne trenden finnes det mange gode alternativer som lekre kamelkåper, parkas eller en elegant cape.

70-tallet

70-tallet er også godt representert i høstens motebilde. Balmain holder seg til fortsatt til den rocka og sexy stilen i form av paljetter, gull og brokade, mens Chloè viste en mer elegant 70-talls look, der bukser med høyt liv, høyhalsede gensere og silkebluser stod i fokus.

På jakt etter flere høsttips? Få gode tips i Siljes blogg!

Fra topp til tå

Denne sesongen kan du bære den samme fargen fra topp til tå, men fargen skal være i forskjellige nyanser på jakke, bluse, bukser og sko. Kamelfarger, beige, rødt og grått var blant fargene som gikk igjen på catwalken.

Minimalisme

Den rene minimalisme er tilbake, lett henført av Phoebe Philo for Cèline og Stella McCartney. Designen er ren, men samtidig chic og sexy. La deg gjerne inspirere av herrene fra Wall Street og sats på stilrene plagg som blazere og herrebukser. Fargepaletten går blant annet i mørkeblå, svart, hvitt, grått og beige.

Strikk

Det blir ingen høst uten strikk og de fleste designerne hadde flere strikkeplagg i sine kolleksjoner. Kardigans, gensere og jakker, det blir en høst med varm og fin strikk i fine farger og mønster. Når kulda setter inn, kan du kle deg i lag på lag. Bryt opp stilen med forskjellig type strikk og mønster for en anderledes look.

Sterke farger

Det er lenge siden vi har sett en så fargerik høst. Hos Versace så vi både sterke gule og rødfarger, Balenciaga viste forskjellige isblå nyanser, Stella McCartney bød på lekker fuksia, mens Miu Miu sendte gule og dus lilla kjoler nedover catwalken. Nye fargekombinasjoner som beige og rødt og blått og beige, er også verdt å merke seg.

Sommeren er ikke helt over ennå. Slik beholder du den fine brunfargen!

Du kan fint bruke plagg fra sommergardeoben til høsten. Få flere tips her!

Romantikk

Mange av de tradisjonelle høststoffene som fløyel, brokade og blonder er tilbake. Fra de romantiske blondeblusene på dagtid, til de elegante og sexy lange blondekjoler på kveldstid, blonder er garantert en hit i høst. La deg inspirere av den lekre visningen til Dolce and Gabbana eller de sarte blondekjolene i lys lilla hos Miu Miu.

Dyreprint

Dyreprint var å se hos flere av de største designerne. Mulberry, Dolce and Gabbana og Blumarine var blant designerne som hadde latt seg inspirere av det dyriske. Sebra og leopardmønster viste seg blant annet på tilbehør i form av vesker, sko skjerf og hansker. De mer vågale kan se etter skjørt, jakker eller bukser i det spennende høstmønsteret.

Aktuelle saker videre:

Ikke ta av med dyreprintet. Slik fikser du denne trenden!

Den korte skjørtetrenden vil ingen ende ta. Slik kler kjendisene seg på rød løper!

På tide med noen nye klassikere i garderoben. Her er 10 nye garderobeklassikere!

Publisert: