Trendrapport fra moteuken i København

Fra ekstrem minimalisme til luksuriøse fløyelsdraperinger og paljettfest. De danske designere viste et sprikende utvalg av trender på København Fashion Week.

Skal vi tro de danske designerne, blir høsten 2010 preget av alt fra vakre draperinger, myke fløyelsstoffer, festlige paljetter til grunge og hard minimalisme i svart og grått.

Salgbar mote

I likhet med sine svenske kollegaer, valgte mange av de danske designerne å satse på salgbare plagg og kolleksjoner for høst og vinter 2010. Dermed var det ikke dukket for de helt ekstravagante utskeielsene på catwalken under de første dagene av København Fashion Week.

Mørke farger

Den danske designeren Louise Amstrup vil kle oss i en look av grunge med fjær og 90-tallsprint. Fargene gikk i svart, grått og mørkeblått. Kolleksjonen høstet mye ros blant motejournalister og bloggere i Danmark.

Det veletablerte designermerket Rützou viste fløyelsmyke draperinger, metalliske stoffer og paljetter på catwalken. Kolleksjonen var også preget av sofistikerte damer og 1940-talls fransk eleganse. Rützou vet å kle kvinnen i sensuelle stoffer, funksjonell design og rå detaljer. Til høsten går fargetonene i petroleumsblått, lys rosa, militærgrønt og mørkerødt.

Futuristisk minimalisme

Det nyetablerte danske designermerket Spon Diogo stod for den største overraskelsen med en kolleksjon fylt med kontraster og en overraskende hard minimalisme og futurisme. Fokus på geometriske linjer i design, lag-på-lag og samspill mellom lyst og mørkt var flott på catwalken. Modeller med hårstyling à la enhjørning og referanser til mørkets fyrste Darth Vader, var spesielt og anderledes. Fargene gikk i svart, grått og rødt og det var en spennende blanding av ulike stoffer som skinn, tweed, bomull og silke på catwalken.

Sofistikert cowboy

Den anerkjente designeren Stine Goya viste en sofistikert cowboy på catwalken. Silhuetten var feminin med innslag av høye liv, tunge strikk og lukseriøse stoffer. Paletten var i jordtoner som oker og konjakk og fokus på naturlige stoffer som bomull og silke. Kolleksjonen inspirert av naturen og landskapet i Mexico.

Selv om det ikke var duket for de helt store overraskelsene i København, er det uansett noe for enhver smak og stil. Høstens garderobe kan nemlig inneholde alt fra fløyelsmyke stoffer, vakre draperinger og leken cowboy til futurisme og mimalisme.

Relevante artikler videre:

Kle deg i fløyel til høsten.Slik vil svenskene at du skal kle deg neste høst!

Silje traff en av verdens største bloggere.Les mer her!

Hvordan var din opplevelse i dag?