Speedoen gjør comeback

Speedoen selger mer enn på mange år. Er dette sommerens heteste bademote for menn?

Mari Glans
Publisert:

I Storbritannia har butikkene merket en svært stor pågang av små badebukser for menn. Varehuset John Lewis har doblet salget i forhold til fjoråret, og den britiske nettbutikken Ciao melder at søket etter Speedo badetruser har økt med 400 prosent de siste månedene, melder The Telegraph. Varehuset Debenhams skal ha merket en økt pågang etter trange badetruser for menn etter at Daniel Craig viste seg i en variant i hans første James Bond-film for over tre år siden.

Den mest solgte badetrusen på varehuset John Lewis er den supertrange Speedoen i modellen «Houston», som ifølge merkets beskrivelse skal ha en «støttende passform», skriver The Telegraph.

Bannlyser badetruse

Avisen mener å ha funnet årsaken en del av årsaken til det økende salget den siste tiden. «Sex And The City» er kjent for sin evne til å skape nye trender verden over, og i den nye filmen er det en scene hvor et australsk fotballag sprader rundt i små og buldende badetruser, til jentenes forlystelse, noe som The Telegraph hevder er nødt til å være en faktor til det økende salget.

I fjor var det et britisk badeland som bannlyste all bruk av trange badebukser fordi de mente at denne bekledningen ikke var passende for et familiested. I Frankrike har flere svømmehaller innført motsatt regel, badebukser større enn den klassiske speedoen er forbudt, av hygieniske årsaker.

Finn bikini til den kroppsfasong!Framhev dine beste sider

- Ikke på moten

Men er egentlig den klassiske Speedoen på moten i år? Moteekspert Silje Pedersen fraråder menn til å løpe på badetruse-shopping med det første.

- Speedo er ikke på moten. Det er ikke nødvendigvis slik at alt blir en trend, selv om mange går til innkjøp av den lille badtrusen. Det handler ikke om å vise frem mest mulig, hverken i svømmehallen eller på stranden. Jeg tviler på at speedoen slår an hos mange norske menn, jeg tror de fleste foretrekker badeshorts. De som kommer unna med det er selvfølgelig utøvere som bruker det i profesjonelle sammenheng. Da er det jo viktig at badetøyet er mest mulig funksjonelt for utøverne, sier Pedersen, som ikke har noen umiddelbare planer om å sjekke ut britiske strender i sommer.

- Jeg kjenner jeg får litt angst av å skulle ligge på en strand der britiske menn dominerer strandmoten i Speedo. Da ser jeg dem heller gjerne i en tøff badeshorts, sier moteeksperten med glimt i øyet.

Relevante artikler videre:

Vil du se bra ut på stranden?Her er sminken du kan bruke

Beskytt huden din i solen!Her er de beste sol-tipsene

Finner du ikke riktig bikini?Se hva som passer din kroppsfasong

Håret skades også av solen!Beskytt håret ditt i sommer

Publisert:

Finn mer innhold om: