Mote

Gjør et kupp på loppemarked

Nå er loppemarkedsesongen i gang, i august og september er det loppemarked nesten hver eneste helg. Slik gjør du et kupp på loppis.

silje
Publisert:

Loppemarkeder har blitt veldig populært de siste årene, noe som gjør at det har blitt lengre mellom de beste skattene, men det er absolutt ikke umulig å gjøre et godt kupp med litt tålmodighet.

Se etter originaltrendene

Denne sesongen ser tilbake på både 40, 60 og 70-tallet, så sannsynligheten for at du kan finne mye fint og originale plagg på loppemarkedene rundt om i landet er stor. Se blant annet etter ponchos, plagg eller tilbehør i slangeskinn, bredbremmede hatter, slengjeans og silkebluser fra 70-tallet.

Foretrekker du det elegante 40-tallet, er muligens flotte drakter, kjoler, skjørt og hansker noe for deg. Eller la deg inspirere av Twiggys kule 60-talls stil og start skattejakten på 60-talls kjoler, kule støvletter og korte A-formede jakker. Det er få nye plagg som kan måle seg med en del av kvaliteten som fantes før i tiden, noe som er en fin motivator til å lete litt ekstra i store kleshauger.

Klassikere og kvalitet

Ikke på jakt etter sesongens trender, men mer opptatt av klassikere du kan ha i evigheter? Loppemarked er det perfekte stedet å finne god kvalitet til en rimelig penge. Se blant annet etter Levis jeans, gjerne 501, blazere, drakter, ulljakker, trenchcoats, silkebluser, solbriller og silkeskjerf. Paljetter og leopardmønster er to motefavoritter som kommer igjen og igjen, og er alltid er sikkert kjøp.

Sjekk ut alle loppemarkedene for høsten her.

Kom tidlig

Det gjelder å stå opp tidlig, hvis du skal få de beste skattene. Antikvitetshandlerne eller ivrige fashionistas er alltid først ute og snapper garantert opp de flotteste tingene. De beste kjøpene gjør du enten på lørdag morgen eller søndag ettermiddag. Lørdag legges de fleste godbitene ut, mens søndag ettermiddag vil skolene gjerne selge unna alt, så da kan man gjøre noen helt latterlig billig kjøp. Ofte kan man få poser av klær til en billig penge. Samler du på bøker, glass eller er på jakt etter billige møbler, er loppemarkdene absolutt verdt et besøk på søndag.

Prioriteringer

Du må prioritere. Leter du etter klær, sko og skjerf, starter du i klesavdelingen. De fineste tingene fyker kjapt, og det er alltid mange som løper rundt for å sikre seg de beste kjøpene. Ta med deg så mye du klarer og still deg i et hjørne for å prøve alle tingene du har funnet. Gå nøye igjennom og sjekk at det ikke er alvorlige flekker og rifter i plaggene. Vurder hva det vil koste deg å fikse det, når du hører hva de skal ha for plaggene.

Komfortable klær

Hvis du er på jakt etter klær, kan det være en god idè å ha på komfortable klær, som du lett kan prøve loppisklærne over. Det er ikke kult å komme hjem med en haug med gode kjøp, bare for å finne ut at klærne ikke passer. Ha en liten skulderveske med lommebok, så har du to frie hender til å lete gjennom eskene og slipper å være redd for lommetyver.

Ha tålmodighet

På loppemarkeder er det nesten alltid stor trengsel og kø. Vær foreberedt på knuffing og dytting, mange løper deg gjerne ned for et godt kjøp. Det er viktig å være tålmodig og bruke litt tid på å lete. Ofte finner du de fineste tingene i bokser og nederst i kleshaugen. Ikke gi opp selv om du ikke finner det du har lyst på i den første runden, det er alltid et nytt loppemarked neste helg.

Tenk anderledes

De som finner de beste tingene er ofte veldig flinke til å tenke anderledes. En kul t-skjorte kan bli til en kjole, et langt skjørt kan du klippe og sy til et miniskjørt, og et par 80-talls pumps blir kule med et par sokker i. En sofa blir ny med et nytt trekk og et gammelt servise kan passe perfekt på ditt nyoppussede kjøkken. Mismatch er spennende og gir individuell stil både når det gjelder klær og interiør.

Ebay- verdens største loppemarked

Ingen fan av å lete igjennom hauger med klær som lukter? Ingen grunn til fortvilelse, for kun et tastetrykk unna finnes nemlig verdens aller største loppemarked, ebay.com. På Ebay finner du det meste, helt uten å måtte forlate sofaen. Vintageplagg, designervintage, rimelig secondhand, klær, møbler, smykker, mulighetene er uendelige.

Designervintage

Folk har blitt mer bevisste enn tidligere, og beholder gjerne de fine merkevarene selv. Men det er fortsatt mulig å gjøre et kupp på vintagevesker signert Christian Dior, Yves Saint Laurent eller Gucci. Det handler ofte om å lete ekstra nøye blant alle loppene. Men sørg for å sjekke glidelåsene, søm og serienummer før du kjøper, det florerer av kopier der ute, og det er ikke like gøy å oppdage at man har gått rett i fella.

Kontanter

Ha med deg nok kontanter! Flere skoler har begynt med minibanker, men ikke belag deg på dette. Et annet tips er å ta med seg litt antibac eller våtservietter i vesken, og vask hendene godt etter endt loppemarkedtur.

Relevante saker videre:

Kle deg i myke høstgensere! Les mer her

På jakt etter shoppinginspirasjon? Her er høstens viktigste fargetrender!

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Vintage
  2. Shopping
  3. nettbutikker
  4. Secondhand
  5. Mote

Relaterte artikler

KLÆR

Disse tingene bør du kjøpe brukt

LIVSSTIL

Stylistens beste tips: Slik gjør du kupp på loppemarked

KLÆR

Slik gjør du gode bruktkjøp

MOTE

Hvordan mestre vintageshopping på nett

KLÆR

Her kan du kjøpe brukt og vintage på nett

MOTE

Rimelig, elegant og tidløst: Tre ukjente vintagedesignere

KJENDIS

Moteprofilenes beste bruktkupp