Kate Bush falt for norsk designer

Artist Kate Bush har bestilt en askebegerhatt fra Fam Irvoll  og føyer seg dermed inn i en lang rekke stjerner på

Sara Johannessen
Publisert:

den norske designerens kundeliste.

Irvoll opplyser til minMote at bestillingen av hodeplagget kom via artistens representanter tidligere denne uken.

- Det er et ekstra lite puff i ryggen når en dame som jeg har sett opp til både musikkmessig og stilmessig siden det glade 80-tallet, velger noe fra meg.

Jeg elsker virkelig denne dama! sier Irvoll til minMote, og utdyper:

- For meg er Kate Bush en stilmessig dronning sammen med Cindy Lauper, Debbie Harry og Grace Jones.

Artisen Lady Gaga var tidlig ute med å bruke de eksentriske kreasjonene til Irvoll, mens Samsaya og programleder og modell Charlotte Torstvedt forlengst har trykket det fargerike designet til sitt bryst.

Fam Irvollssukkersøte hevn!

Kate og Gaga

Stjernefans til tross, Fam forteller minMote at lite slår det å få Kate Bush på kundelisten.

- Jeg må si at jeg syns det er morsommere med Kate enn Lady Gaga. Det er litt fordi jeg har vært fan av Kate Bush siden jeg var en liten kid.

Men det er selvfølgelig alltid gøy når du ser noen går med ting du har laget. Enten det skjer på gata i Oslo, på en scene eller i et ukeblad. Det vise jo at du forhåpentligvis gjør noe riktig for noen, sier designeren.

Inspirert av «Mad Men»

Plagget den britiske sangerinnen har anskaffet seg, kommer fra den nyeste kolleksjonen til Irvoll, som ble vist på under Oslo Fashion Week i februar.

Den er inspirert av serien «Mad Men» og Dick Tracy.

- Dette er på ingen måte et ønske om å promotere røyk, men en kunstnerisk utfoldelse og et ønske om å være litt ironisk da jeg selv i tillegg er gravid.

Dette ser det også ut som om de fleste har fått med seg. Jeg ville overraske med noe folk ikke trodde de skulle få servert. I tillegg passer det veldig bra med årets tema, sier Fam Irvoll til minMote.

Poplulær blant stjernene

Store navn som Katy Perry og Pixie Geldof har også falt for Irvolls morsomme design, i tillegg til artisten Mika, som har på seg en av jakkene hennes i sin siste musikkvideo.

- Jeg visste ikke ingenting om at Mika hadde på seg jakken min før noen sendte meg vidoen. Det var skikkelig rått, kommenterte Fam Irvoll til minMote ved en tidligere anledning.

Hvor viktig er det for deg som designer at slike kjendiser går med klærne dine?

- Det er kjempebra fordi det hjelper veldig med å sette meg på kartet som designer, de blir jo sett opp til og kopiert av fans over hele verden. Så det er klart at det er viktig, men det blir lett for mye fokus på det også, sier hun.

Lady Gaga ble utnevt tilmoteikon.

Relaterte saker videre:

Norges mest ellevile designer? Les mer her

Fam Irvolls sukkersøte hevn!

Se bildene fra tegneserie-visningen til Fam.

Publisert: