Pynt deg varmt i vintersesongen

Sesongen er kommet der lårkorte kjoler og skjørt ikke lenger frister til festbruk. MinMote viser deg fire flotte festplagg som ikke innebærer risiko for frostbitt.

Isabelle Ringnes
Publisert:

Det lar seg ikke lenger benekte- høsten er forbi og vinterkulda er i ferd med å bre seg over den norske befolkningen. Selv om vinteren setter en stopper for korte kjoler og florlette stoffer, skal vi ikke behøve å kle oss i parkdress når vi skal ut på byen.

Mange forbinder vinteren med «praktiske» antrekk som ullundertøy og dun for å unngå å bli handlingslammet av kulden utenfor. Allikevel ønsker de fleste av oss å kunne pynte oss, og føle oss vel når vi skal ut på fest.

Se også:Trendalarm: Mintgrønt!

Heller ikke ullundertøy under kjolen føles behagelig, og man kan bli riktig lei av revnede strømpebukser i løpet av en lang vinter.

Men fortvil ikke! MinMote gir deg en oversikt over fire klesalternativer til lårkorte kjoler og skjørt som får deg til å se minst like slående ut på fest.

Buksedressen. Den inntok motebildet for mange tiår siden, og gjør stadige comeback. Når man kler seg i buksedress gir man et uttrykk av å være pyntet, trendy, men samtidig litt gutte-aktig.

Det finnes mange varianter å velge mellom, og dressen passer til de aller fleste kroppsfasonger. Snittet avgjør hvorvidt du vil forlenge overkroppen, eller bena.

Se også:Tilbehør til under 500-lappen

Buksedressen er et perfekt alternativ til fotside kjoler, som ofte kan føles litt pyntet ut om man ikke skal på en stor begivenhet.

En tynn nylonstrømpe er usynlig under dressen, er varmeisolerende og gjør deg ytterligere rustet mot den bitende vinterkulden.

Vide bukser. Bukser trenger ikke å være trange for å være trendy. I år har vi sett stadig flere vide buksemodeller, og man kan ikke gjøre annet enn å elske denne trenden.

En vid bukse gir deg også plass til en ullstrømpe under dersom det er veldig kaldt, og siden buksen ikke sitter inntil huden får du større avstand til den bitende kulden.

Se også:Posh henges ut etter motetabbe

Disse buksene ser fantastiske ut med et par skyhøye skoletter, kombinert med en figursydd blazer.

Husk at du ikke vil gjemme figuren din helt, så det er fint hvis du kombinerer buksene med en body eller en figursydd skjorte.

Hvis du ønsker en mer avslappet stil kan du bruke en kort, vid ullgenser, gjerne sammen med et langt halskjede og en røff ring.

Skinnbukser. Alle kvinner bør ha minst ett par skinnbukser i klesskapet. Det finnes mange varianter i imitert skinn, så du trenger ikke å kjøpe ekte skinn.

Skinn er et varmeisolerende materiale, og fungerer perfekt til vinterbruk da de ofte føles for klamme i sommervarmen.

Skinnbukser ser bra ut med nesten alt, og slår garantert ikke feil med en oversized ullgenser eller en lang bleezer.

Under kan du bruke en skjorte i silke eller gjennomsiktig materiale og stappe den ned i buksen for en elegant look.

Men husk, skinnbuksene MÅ være trange! Ingen ser bra ut med skinnbukser som henger løst over rumpe og knær, så ta deg tiden til å finne et par som sitter som støpt.

Skinnbukser ser glamorøst ut med et par hæler, og fungerer like bra med pumps som med støvletter.

Hvis du skal på et varmt lokale, gir en tubetopp eller singlet et røfft preg kombinert med et par skinnbukser.

Fotside skjørt. Det frister kanskje ikke å kle seg i et miniskjørt på vinterstid, men et langt skjørt er et perfekt alternativ i en iskald vintersesong.

Skjørtet varmer spesielt bra kombinert med et par tykke strømper under.

Et langt skjørt gjør at du føler deg pyntet, samtidig som overdelen din avgjør hvor pyntet du vil være. Og her er alternativene mange.

En lang og varm genser kan se kul ut hengende over skjørtet, men om du ønsker å vise frem figuren din er det like flott med en trang topp, eller en langermet body.

Fordelen med et langt skjørt er at du kan dra skjørtet så langt opp eller ned du vil på hoften og dermed avgjøre hvor lange ben du vil gi uttrykk for at du har.

Den eneste ulempen med lange skjørt er at det raskt kan bli vått nederst om du omgir deg i sørpete snø. Dette problemet løser du med et par høye støvletter for å beskytte deg mot snøen, eller et par skoletter med lukket tå.

En annen fordel med å bruke lange skjørt er at skoene sjelden syntes, slik at du godt kan bruke skjørtet sammen med noen tjukkere vintersko om kulden virkelig skulle sette inn støtet.

Publisert:

Finn mer innhold om: