- Barnekolleksjonen er fantastisk!

Norges mest elleville designer viste pasteller og ekstreme platåsko på catwalken, men det var ingen tvil om at det var de søte barnemodellene som stjal showet under gårsdagens visning på Oslo Fashion Week (OFW).

silje
Publisert:

Fam Irvolls sigaretter fra høst-og vinterkolleksjonen, var byttet ut med skumle pastellmareritt og schizofrene modeller for vår-og sommer 2012. Det var tydelig at den nybakte moren hadde valgt en ny retning med de duse pastellene og en mer voksen, romantisk og anvendelig kolleksjon. Samtidig var mange av de typiske Irvoll-elementene tilstede på catwalken, som store hårbånd (denne gangen i form av svarte plastsakser), søte kattehatter og store teddybjørner. Designeren er tro mot sin lekne og humoritstiske stil, og det var svært få kjedelige øyeblikk under gårsdagens visning.

- Inspirasjonen denne gangen er pastellmareritt og Marie Antoinette. Jeg har vært opptatt av at ting kan se søtt ut på lang avstand, men kommer man nærmere er det slett ikke tilfelle, sier Fam Irvoll til minMote.

Hyller barnekolleksjonen

Gårsdagens visning var todelt, og Irvolls barnekolleksjon «Little Cupcakes», som vi også fikk en smakebit på under åpningsshowet til OFW, var først ut. Små, søte barnemodeller sjarmerte publikum i senk og sørget for et meget underholdene show med sine ablegøyer, dans og yndig framtoning på catwalken. Barnekolleksjonene som blant annet består av pysj, søte kjoler og badedrakter har på kort tid blitt meget populære og roses opp i skyene av motebransjen.

- Barnekolleksjonen er helt fantastisk! Hun klarer å ta ut alt det som handler om barndom, som gleder ved søtsaker og drømmen med barndommen, og de små løsningene som de ekstra lommene, sier tidligere redaktør i Tique, Tone Skårdal Tobiasson.

Også Ellen Arnstad, tidligere sjefredaktør for Henne, nå forlagsdirekør i Allergruppen, var full av lovord om Irvolls barnekolleksjon.

- Barnekolleksjonen til Fam har virkelig fått hennes signatur. Fantastisk at hun ikke har gått i den rosa fella, men også bruker farger som blått og turkist. Et frisk pust på barnesiden og en kolleksjon jeg har stor tro på, sier Ellen Arnstad.

VM i multitasking

Den nybakte moren fikk tidligere i sommer datteren Noelle, men har ikke tatt pause fra designerkarrieren av den grunn. Som selvstendig næringsdrivende, forklarer designeren at det er en utfordring, men ingen umulighet å kombinere barn og karriere. Irvoll sier til minMote at datteren kommer først og syingen etter.

- Selve den kreative prosessen ble jeg egentlig ferdig med før jeg fødte «reka», så siden hun kom til verden har jeg bare brukt tiden på å sy tingene opp, samtidig som jeg har deltatt på VM i multitasking. Det er utrolig hvor mange ting det er mulig å gjøre samtidig, nå som man har barn. Så det har vært litt sporadisk sying den siste tiden, men heldigvis sydde jeg som en maniac under graviditeten. Selv et par sting under riene. Nå skal det bli deilig med litt ferie, jeg har nesten ikke hatt en fridag siden i fjor sommer, innrømmer designeren ovenfor minMote.

Høy platåføring

Om den elleville designeren får det som hun vil, blir det et comeback for de forhatte «Buffalo»-skoene som var så populære på 90-tallet, og som også hadde sitt oppsving i sommer, mye takket være Prada og hippe motebloggere som Hanneli Mustaparta og Bryanboy. Under gårsdagens visning, fikk vi se designerens tolkning av monsterskoene med de høye platåsålene i ulike varianter, blant annet modeller med rosa såler. Andre nøkkelplagg i voksenkolleksjonen bestod av tyllkjoler, sukkersøte bluser, og anvendelige sommerskjørt i mange forskjellige variasjoner.

På tross av dårlig vær og Øya-festival med trekkplasteret Kanye West, var det flere av de norske kjendisene som møtte opp for å se Irvolls show. Både Mira Craig, Lene Alexandre Øien og Marion Ravn var blant de som tok turen til Posthallen i går. Men det er ikke bare i Norge at Fam Irvoll har slått an. Kjendiser som Lady Gaga, Katy Perry og Pixie Geldof har alle falt for Irvolls morsomme design, som ikke ser ut til å miste populariteten ved det første.

Relevante saker videre:

- Det er i Norge det skjer. Les mer her!

Derfor viser designerne i København. Les saken her!

Publisert: