Slik blir du sommerfin på budsjett

Med moteekspertens tips blir du klar for sommeren uten å tømme lommeboka.

Sara Johannessen
Publisert:

- Det trenger ikke koste skjorta å se bra ut. Kjedebutikkene har et veldig bra utvalg av sommerens hotteste trender til en rimelig penge, sier VG og minMotes moteekspert Silje Pedersen.

Sommeren står i full mote-blomst og du kan velge og vrake i stilarter. Alt fra fargesprakende kombinasjoner, hvite blonder og blomstrende 70-talls hippie står på menyen nå.

Bli inspirert av moteekspertens rimelige stiltips til sommerens fire fineste trender.

Dette er sminken som får deg til å ose av glamour.

Hippie

- Blondekjoler, heklede topper og store hatter er bare noen av plaggene du kan velge i hippietrenden. Det glade 70-tallet bringer smilet frem denne sesongen og du kan enten velge glamorøs eller en mer tilbakelent stil, sier moteeksperten, og utdyper:

- Om du velger den glamorøse hippiestilen er stikkord: Den franske riveraen, flotte badedrakter, store hatter og solbriller. Og ikke minst flagrende tunikaer eller flotte aftenkjoler.

70-tallets hippie var ikke bare peacetegn og fredskorps, de satte også standarden for en hel motegenerasjon, og denne sommeren er stilen igjen aktuell.

Dette er skoene som forlenger beina. Beige er bra.

Festivalfin

Det er lett å kombinere hippiestilen med andre stilarter, for et eksempel 90-tallets grungestil med oppklippede Levis 501 og joggesko, som forøvrig er den elskede ”festivalstilen”.

- Olashortsen går alltid igjen i motebildet, og den fikser du enkelt selv ved å klippe opp et par gamle jeans, sier Pedersen, og utdyper:

- Shortsen passer til alt, men er spesielt kul sammen med enten heklede topper eller tøffe vintage t-shirts på festival.

Få festivalstilen ved å samle sammen alle armebånd som betyr noe for deg, miks inn store smykker og bønnekjeder rundt halsen og fest gjerne et bånd i håret.

Fargefest

Sommeren er knallfarget. Kle deg som om du er fargeblind med fargekombinasjoner du før ikke turde å bruke. Alt er lov denne sesongen. Moteekspertens råd er enkle:

- Sats på sterke farger som sterk rosa, orange og neon. Kle deg gjerne i en fargemiks fra topp til tå, med en farge per plagg.

Buksedress

- Sommerens hotteste plagg er jumpsuiten. Den kommer både i lange og korte versjoner og kan både brukes til fest og i hverdagen, sier Pedersen.

Buksedressen kan styles både opp og ned. Bruk store statementsmykker og platåsko for å skape en glamorøs 70-talls look.

Eller ton ned stilen med lave gladiatorsandaler og stråveske. Da er du klar for sommerfri, sommersol og sommertid.

Styling: Silje Pedersen

Stylingassistent: Cornelia Brunasso

Make-up artist: Annika Heen Larsen

Relaterte saker videre:

Se årets mest sexy undertøy. Kathrine Sørland på rød løper.

Kongelige jenter i billigklær. Se bildene og bli inspirert.

Disse skoene går aldri av moten. Les mer her!

Nå skal håret være rødt! Gjør som kjendisene i Hollywood

Publisert: