7 grunner til at vi aldri glemmer Sienna Millers Cannes-garderobe

sienna miller cannes topp

Dager etter at filmfestivalen i Cannes er over, klarer fortsatt ikke motepressen å legge fra seg Sienna Millers tolv dagers moteshow. Her er hvorfor.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
sienna miller cannes topp

NEDTONET: Sienna Miller mestrer balansen mellom diskrét og elegant til fingerspissene. Her i todelt Gucci-kjole. Foto: Getty Images

sienna miller cannes topp

SEXY: Denne glitrende kjolen er blant skuespillerinnens mest sexy Cannes-kjoler. Foto: Getty Images

sienna miller cannes topp

FLETTEFIN: Miller viste ikke bare fram kjoler, men lekre frisyrer også - som denne. Foto: Getty Images

sienna miller cannes topp

FARGERIK: Denne dragekjolen var blant Millers mer morsomme antrekk. Foto: Getty Images

Filmfestivalen i den franske kystbyen tiltrakk seg i år som i fjor en rekke store kjendiser, som benyttet anledningen til å vise fram couture-kjoler fra verdens fremste designere. Særlig amfAR-gallaen var en kjolebonanza uten sidestykke - med Kendal Jenner i spissen.

Festivalens best kledde gjennom alle dagene er imidlertid en annen: Selv to dager etter at de fleste kjendisene har forlatt Cannes, skaper Sienna Miller (33) sine kjoler overskrifter.

Se vårens fineste kjoler her!
Mens Grazia Daily har viet en artikkel til hvert eneste antrekk stjernen viste seg i, kåret Vogue henne nylig til Cannes best kledde - og kjolehyllesten herjer fortsatt på Twitter.

Se de beste kjolene fra Cannes-åpningen her.

Kanskje ikke så rart, ettersom Miller viste fram noen av sine beste antrekk noensinne (og da har de mye å konkurrere med), med åpne rygger, flagrende skjørt og fantastiske fletter.

MinMote har plukket ut de syv beste moteøyeblikkene, som alene er grunn nok til at vi ikke glemmer Cannes-garderoben til skuespillerinnen.

1. Den grå Gucci-kjolen

PERFEKSJON: Sienna Miller skapte flere titalls overskrifter med denne tofargede Gucci-kjolen med glitrende skjørt - og vi skjønner hvorfor. Foto: Getty Images

Er det én ting Sienna Miller er ekspert på, så er det å vise hud uten å bli vulgær. For akkurat da vi trodde hun ikke kunne se mer ut som en gudinne, dukket hun opp i denne spesialsydde Gucci-kjolen med bronsjefarget belte i livet og 90-tallsstropper. Franske Vogue var kjapt ute med hyllesten:

Legg ogå merke til den morsomme frisyren - hvem sa at man ikke kunne variere en bob?

2. Neglelakken

ENKELT: Dette antrekket beviser at det enkle ofte er det beste også når det gjelder mote - hvit kjole og sexy stroppesandaler er alt som skal til. Foto: Getty Images

Det er noe med poseringen på dette bildet som gjør det litt umulig å ikke elske det. Den hvite kjolen er blant Millers mer avslappede rød løper-antrekk, men som seg hør og bør i Cannes byttet Miller neglelakk like ofte som antrekk. Vår favoritt er de mørke tåneglene på Calvin Klein-festen, som gir antrekket akkurat det lille ekstra. «Oxblood»-farget neglelakk på handlelisten - check!

Vil du stjele stilen, bør du vurdere denne kultneglelakken.

4. Den rosa rysjekjolen

LAG PÅ LAG: Sienna Miller valgte en kjole med volum, uten at den ble for bløtkake-aktig, takket være rysjene. Foto: Getty Images

Man skulle kanskje tro at rosa rysjer var entydig med en barnehage-look, men ikke når fargen er gammelrosa, kjolen er fra Gucci og personen er Sienna Miller. Dette er en annen kjole som fikk mye oppmerksomhet, og vi kan ikke annet enn å si som Look Magazine:

Kjolen var nok en spesiallaget kreasjon, og vi elsker særlig den knall turkise vesken som livet opp den ellers litt blasse fargen. Vi noterer!

5. Flettene

EDGY: Miller gikk for iøynefallende sminke og hår på «Carol»-premieren. Foto: Getty Images

Fletter har de siste par årene vært den heteste frisyren (sett bort ifra hipsterfrisyren i hovedstaden) - særlig flettene som er gjort med en spennende vri. Akkurat dét er Sienna Miller usedvanlig god på, og i Cannes dukket hun opp med den ene fantastiske flettefrisyren etter den andre. Den mest omtalte - som vi tipper kommer til å dominere trendbildet resten av sommeren - er disse franske flettene som hun brukte til en dramatisk sort Sonia Rykiel-kjole.

Og den vinrøde leppestiften - vi trenger vel ikke si mer.

Her er 10 andre Instagram-fletter du vil få lyst til å kopiere

6. Drage-kjolen

MORSOM: Hvem hadde trodd at en kjole basert på flygende drager kunne se så voksen ut? Foto: Getty Images

Det er italienske Valentino som står bak denne fantastiske kreasjonen, som Miller bar på en av de mange premierene. Kjolen har et tydelig dragetema med to store drager og den typiske lange tråden med sløyfer nedover siden - selvsagt spesiallaget for anledningen. Mens Valentino først of fremst er kjent for klassiske blonder og blomsterprint, er dette en forfriskende vri - og vi kan ikke annet enn å håpe at kronprinsesse Mette-Marit lar favorittmerket lage noe lignende til henne.

7. Denne ryggen

RØDE LEPPER: Miller rocket opp kjolen med rufsete sveis og røde lepper. Foto: Getty Images

Denne kjolen alene er bevis på at utringing på ryggen er minst like sexy som foran. Det var på AmfAR-festen at Miller hadde på seg den tydelig 90-tallsinspirere Ralph Lauren-kjolen, med tynne stroppe og gullpaljetter. Elegant, retro og frekk på samme tid!

Vil du se flere kjoler? Sjekk Trendguiden her:

Publisert:

Finn mer innhold om: