Fire høydepunkter fra Oslo Runway

toppbilde oslo runway

Supermodeller, matchende denimantrekk og Oslo-sveisen «tutten» skilte seg ut som høydepunkter på tirsdagens motearrangement i hovedstaden.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
toppbilde oslo runway

Foto: Jan petter Lynau/VG

toppbilde oslo runway

Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

toppbilde oslo runway

Foto: Indigitalimages.com

Tirsdag ettermiddag var Kulturkirken Jakob gjort klar for Oslo Runway - enda et forsøk på å samle norske designere og motebransje på ett og samme sted uten at fokuset på design sklir vekk. Arrangementet Oslo Fashion Week fikk nemlig kritikk blant annet for å være for kjendisopptatt.

Etter hva flere av de viktigste personene i bransjen mener, ser fremtiden lys ut for Oslo Runway.

KOMMENTAR:Fem ting Oslo Runway trenger for å lykkes

Flere kjente fjes var på plass for å få med seg vår- og sommerkolleksjonene til fem, fremadstormende designerne. Det var merkene byTiMo, JohnnyLove, Christina Ledang, Anne Karine Thorbjørnsen og Epilogue by Eva Emanuelsen som presenterte.

Les også:Tidligere OFW-sjef slakter ny moteuke: Kommer neppe til å lykkes

Her er fire høydepunkter fra Oslo Runway:

1. «Tutten» og stylingen hos Christina Ledang

Christina ledang

Foto: Indigitalimages.com

Christina ledang

Foto: Indigitalimages.com

Christina ledang

Foto: Indigitalimages.com

Christina ledang

Foto: Indigitalimages.com

Culotter, kule collegegensere og søte jumpsuits ble stylet hos Christina Ledang med flate sandaler, hverdagsvesker og motebransjens yndlingsfrisyre om dagen: «tutten». MinMote omtalte frisyren som Oslos nye trendsveis i februar, og siden den gang har den spredd seg til massene i ulike former og går nå under hashtagen #halfbun på Instagram.

2. Kjolene hos byTiMo

bytimo oslo runway

Foto: Jan Petter Lynau/VG

bytimo oslo runway

Foto: Jan Petter Lynau/VG

bytimo oslo runway

Foto: Jan Petter Lynau/VG

bytimo oslo runway

Foto: Jan Petter Lynau/VG

Først ut på kirkegulvet var kjendisssuksessen byTiMo som åpnet showet med fire ballerinaer iført underkjoler og tåspissko. Videre viste kolleksjonen florlette og bohemske kjoler i lekker blomsterprint og hvite blonder. Fargepaletten var ikke overraskende dus rosa, begunder, blått og oransj - ikke helt ulik Pia Tjeltas design for merket.

3. Iselin Steiro på første rad

FRONT ROW: Supermodellen Iselin Steiro satt på første rad under Oslo Runway. Foto: Jan Petter Lynau/VG

- Dette landet har så mye å by på innen design, mote og kunst, og vi har jo alltid vært litt i skyggen, så Oslo Runway virker lovende, sier Steiro til MinMote etter visningen til JohnnyLove.

Harstad-jenta Iselin Steiro (29) har siden 1999 gjort braksuksess som internasjonal supermodell og har bodd mange år i utlandet. Steiro begynte karrieren med haute couture-show og har siden den gang vært avbildet i utallige magasiner, og gått på catwalken for blant andre Valentino, Balenciaga, Chanel, Dolce & Gabbana og Versace. For noen år siden flyttet supermodellen hjem til Norge, og i januar 2015 fikk hun barn med skuespilleren og legen Anders Danielsen Lie.

4. Denimantrekkene

Denim på Oslo Runway

DENIMKÅPE: Maria Skappel Holzweiler hadde på seg klær fra eget merke og veske fra Céline. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Denim på Oslo Runway

DENIMSETT: Costume-redaktør Hege Aurelie Badendyck hadde på seg antrekk fra Monki, sko fra Sapatos og veske fra LV. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Denim på Oslo Runway

VENNINNER: Kjendisstylist Line Langmo var iført denimantrekk fra Zara, Chanel-brosje, Valentino-veske og sko fra Balenciaga. Moteblogger og designer Janka Polliani gikk for denimkjole fra Zara, sko fra egen kolleksjon, Sapatos by Polliani, veske fra Louis Vuitton og skjerf fra Hèrmes. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Stort sett hele mote-Norge hadde stilt opp utenfor Kulturkirken Jakob for å få meg seg det beste norske designerne har å by på til våren, i tillegg til å stille opp for gatemote-fotografene som foreviget tilsynelatende nøye planlagte antrekk.

Moteblogger Janka Polliani, kjendistylist Line Langmo, designer Maria Skappel Holzweiler og Costume-redaktør Hege Aurelie Badendyck var alle kledd i denim fra topp til tå. Flere hadde stylet antrekkene med designervesker, iøynefallende sko og trendy tilbehør.

Les også:Her er høstens aller viktigste trender

Publisert:

Finn mer innhold om: