Mote

Sko solgt til rekordsum i New York

REKORDSKOEN: Nike-skoene på auksjonshuset Sotheby's i New York. De ble designet for løpere som skulle kvalifisere seg til OL i 1972. Foto: AP

Et 47 år gammelt par Nike-sko har blitt solgt for nesten 3,8 millioner kroner på en auksjon i New York. Det er trolig verdens dyreste solgte sko.

  • NTB
Publisert:

Nikes «månesko» fra 1972 ble solgt for 437.500 dollar tirsdag og slo den forrige auksjonsrekorden for et par sko ned i støvlene, melder auksjonshuset Sotheby's.

Skoene ble opprinnelig laget til løpere som skulle kvalifisere seg til OL for 47 år siden. Ifølge Sotheby's ble det bare produsert tolv par den gang.

NYHETER

Prinsesse Dianas treningsgenser solgt for 450.000 kroner

VAFFEL-INSPO: «Måneskoene» er designet av Nikes medstifter Bill Bowerman. Han brukte konas vaffeljern som inspirasjon da han designet skosålen, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: Ted Shaffrey / AP

Den forrige auksjonsrekorden for var for et par Converse, brukt av Michael Jordan i basketball-finalen i OL i 1984. Disse ble solgt for rundt 190.000 dollar i 2017, noe som tilsvarer 1,6 millioner kroner ut fra dagens kronekurs.

Nike-skoene ble solgt for en lagt høyere sum enn det auksjonshuset spådde på forhånd. De hadde estimert at de kunne få 160.000 dollar.

MANN

Fem sokker og sandaler-komboer du ikke skal kimse av

Vinneren av auksjonen var den canadiske gründeren Miles Nadal.

Han hadde tidligere sikret seg de 99 andre sjeldne skoparene som ble solgt av Sotheby's, skriver BBC.

STOR SAMLING: Også disse Air Jordan 11 Derek Jeter er del av samlingen som ble kjøpt av Nadal. Foto: Ted Shaffrey, AP

– Jeg er henrykt over å ha kjøpt de ikoniske Nike «måneskoene», et av de sjeldneste parene joggesko som noensinne er blitt produsert. To ekte historiske gjenstander fra sportshistorien og popkulturen, sier Nadal i en uttalelse.

Publisert:

Relaterte artikler

NYHETER

Air Jordans fra 1985 solgt for over 5,7 millioner kroner

NYHETER

Sto 14 timer i kø for sneakers: – Verdt det

MANN

Se kjendisenes luksusklokker

NYHETER

Auksjonsbom for Diana-kjole

NYHETER

Undertøysgründer punget ut for ikonisk «Grease»-bukse

KLÆR

Prinsesse Dianas ikoniske Travolta-kjole til slags

NYHETER

Prinsesse Dianas treningsgenser solgt for 450.000 kroner