Aurora Aksnes om sin stil: – Jeg er litt gammeldags

PERSONIFISERT SOMMERFUGL: Sommerfuglen som kan skimtes i håret til Aurora Aksnes fikk hun av en fan etter en konsert i Dusseldorf. Hun har malt den mørkere fordi hun liker den mørke olivengrønne fargen på blusen så godt. Foto: Lech Klaudia, VG

Stjerneskuddet Aurora Aksnes (19) liker å gå i klær hun finner på loftet og fargerike sokker - og avslører at hemmeligheten bak den iskalde hårfargen er veldig enkel.

Ingvill Dybfest Dahl
Publisert:

Vestlandsjenta Aksnes har kapret reklamefilmoppdrag for varehusgiganten John Lewis og rast oppover iTunes' salgsliste i Storbritannia, mens VG har gitt singelen hennes «Half the world away» terningkast fem, og erklært at «en julestjerne er født». Aksnes er også booket til store utendørskonserter i både Oslo og Bergen til sommeren.

MinMote møter det 19 år gamle stjerneskuddet før en konsert på Parkteateret i Oslo, hvor hun forteller om alt fra gleden over å shoppe brukt til hvordan hun får den spesielle hårfargen.

untitled link

- Gamle klær

I flere musikkvideoer har vi sett det norske stjerneskuddet i nærmest futuristiske antrekk, med enkle snitt og rene linjer.

I videoen til «Runaway» (som for øvrig ble hyllet av Katy Perry) er det søsteren Viktoria som har designet klærne hun har på seg, men Aurora går også gjerne i second hand-plagg.

– Jeg har to storesøstre, så alle klærne mine er veldig gamle. Jeg har mange gamle klær og lånte klær, og handler mye på Fretex. Det er så gøy å se på prislappene der! sier hun og smiler.

– Jeg har arvet noe etter søstrene mine, og så finner jeg en del etter min mor og min bestemor på loftet. Jeg er en typisk «lofts-person». Jeg er veldig glad i ting man finner på loftet.

VINTAGE: Aurora Aksnes liker å kle seg i unike plagg, gjerne som noen har eid før. Foto: PETROLEUM RECORDS

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Som Aurora, og litt gammeldags. Jeg bare kler meg. Når man handler inn veldig masse rart, blir det etter hvert ganske enkelt å finne klær. Jeg liker fargerike klær. Jeg er veldig gammeldags i stilen. Det er mye ankellangt.

I BOKS: Aurora liker å organisere ting i bokser, og har aldri med seg mye bagasje på reise. På hotellrommet i Oslo lar hun VG få en titt i kofferten og de nye sokkene hun har kjøpt den dagen. Hun liker fargerike sokker. Foto: Klaudia Lech, VG

Får søsterhjelp

Heller ikke før konserter blir hun stylet av andre.

STILSIKKER: Aksnes holder stilen enkel, men drar gjerne på med iøynefallende leppestift i blant. Foto: PETROLEUM RECORDS

– Nei, for jeg tror folk vet jeg er ganske bestemt på mine egne ting. Jeg liker det veldig naturlig, og håret gjør jeg aldri noe med, sier artisten.

– Hvordan er det å ha en egen designer i familien?

– Jeg kan spør om hva som helst, og så kan Viktoria lage det. Vi jobber sammen for å finne ut av det. Hun er utrolig flink, roser Aurora.

Hun får mer god hjelp hjemmefra, i og med den andre søsteren, Miranda, er makeupartist.

– Miranda er med og sminker meg om jeg skal på TV. Jeg har en greie med det - jeg liker ikke at folk tar meg i ansiktet. Men hun får lov!

Sjampo-triks

Auroras iskalde hårfarge er det heller ikke noe hokus pokus med, røper hun til MinMote.

– Farger du håret?

– Nei, jeg bruker blå-sjampo og da blir det sånn.

ISBLOND: Aurora Aksnes kjører en kort, lys bob. Fargen holder hun perfekt med blåsjampo. Foto: Lech Klaudia/ VG

På mange bilder og konserter sees artisten gjerne med en sommerfugl i håret. De får hun ofte fra fans på konserter. Til VG har hun tidligere fortalt at hun samler på døde insekter, spesieltmøll, og at fans også sender henne insekter.

– Det startet med at jeg hadde to stykker, men jeg mistet dem, for jeg mister alt jeg har. Så fikk jeg noen av noen som var på konsertene mine, så nå har jeg flere.

untitled link
Publisert:

Finn mer innhold om: