Eksklusiv motevisning: Chanel inviterte gjestene til en stor systue under haute couture-visningen i Paris. Foto: Getty Images
Mote

Høydepunktene fra Chanel haute couture-visningen

Den glamorøse haute couture-uken er i full gang i motemetropolen Paris. Her er det beste fra dagens Chanel-visning.

 • Camilla Christensen
Publisert:

I tillegg til «Fashion week» hvor designerne får vise frem hovedkolleksjonene sine, finnes det helt egne «Haute couture»-uker hvor de største motehusene viser de mest eksklusive antrekkene man kan drømme om. Haute couture er high fashion på sitt beste, hvor hvert plagg er i ypperste kvalitet og produsert for hånd av de beste syerskene.

Bak disse plaggene ligger det utrolig mye arbeid og penger, så prisene passer ikke til hvilken som helst lommebok. Dette er det mest eksklusive og dyre mote har å by på.

I dag, på haute couture-ukens tredje dag, hadde Chanel og sjefsdesigner Karl Lagerfeld sin visning. Her er våre favoritter:

1. Systuen

Bak fasaden: Under dagens visning tok Karl Lagerfeld med publikum bak scenen hvor utviklingen av plaggene blir utført. Foto: Scanpix

Karl Lagerfeld overrasker alltid med visningslokalet han holder moteshowet i. Tidligere har vi blant annet blitt tatt med inn på et stort Chanel-supermarked og til og med på en egen Chanel-flyplass. Denne gangen hadde sjefsdesigneren invitert publikum med inn i en stor systue, hvor han hadde statister som «arbeidet». Kanskje Lagerfelds baktanke med dette lokalet var å hedre det store og fantastiske arbeidet disse sydamene gjør? Uten tålmodighet, nøyaktighet og dyktige håndtverkere hadde aldri haute couture eksistert.

2. Kjolene

Rosa drøm: Råeksklusiv kjole med vide armer og sommerfugl-detaljer. Foto: Getty Image

Hvert av haute couture-plaggene er nøye planlagt og sydd for hånd, så her får vi virkelig sett det fineste innen motebildet. Kjolene må være noe av det beste med denne uken og vi drømmer oss gjerne bort i disse nydelige plaggene. Fine stoffer, broderier, perler og delikate detaljer er bare noen stikkord for det vi får se. Denne kjolen var skikkelig flatterende og rosa er en av de heteste fargene for høsten. På overdelen, armene og ved kneet er det sommerfugler som gjør kjolen virkelig lekker.

NYHETER

Chanel forandret Havana til en stor catwalk

3. Far og datter på første rad

På første rad: Willow og Will Smith så ut til å kose seg på Chanel-visningen. Foto: Getty Images

På de største moteshowene er det alltid høy kjendisfaktor og på dagens Chanel-vising var det ingen andre enn far og datter Willow og Will Smith vi fikk se på første rad. De to så ut til å nyte hverandres selskap både under og etter showet. Tidligere i år utnevnte Karl Lagerfeld den 15-år gamle Willow Smith som Chanels nye ambassadør, så det kom ikke akkurat som noen overraskelse at vi fikk se den unge trendsetteren i dag.

NYHETER

Willow Smith elsker norske Fam Irvolls monstersko

4. Den rosa kappen

Fluffy favoritt: Denne rosa kan virkelig fange oppmerksomheten. Foto: Getty Images

Noe som hvert fall fanget vår oppmerksomhet i dag var denne store kappen. Den rosa fjærkappen gir antrekket et sterkt uttrykk og hva kan vel være mykere og bedre enn å pakke seg inn i noe sånt på en sur høstdag? Igjen ser vi rosafargen som kommer til å gå mye igjen i den kommende sesongen.

5. Gatemoten

Helt hvitt: Giovanna Battaglia stjal showet utenfor Chanel-visningen

Det sies at det beste moteshowet er utenfor visningslokalet og det kan vi gjerne være enig i. På store moteshow er det alltid spennende å følge med på hvem som kommer og hva de har på seg. Noen av de beste trendene kommer fra gatemotestjerner, så her gjelder det til å trekke til seg alt av inspirasjon. I dag var det moteredaktør i W Magazine, Giovanna Battaglia, som stjal oppmerksomheten vår. Hun gikk for et helt hvitt antrekk, med sandaler og ringer i gull, et stramt håroppsett og store solbriller.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Slik påvirket Bill Cunningham New York-moten

 2. NYHETER

  Kendall Jenner og Stephanie Seymour i modell-krangel

 3. NYHETER

  Se alle de dramatiske amfAR-kjolene

 4. NYHETER

  Sjekk kjendisenes antrekk på Chanel-festen

 5. NYHETER

  Cara Delevingne gjør comeback som modell

Relaterte artikler

MOTE

Fendi-visningen: - Holdt moteshow i Trevifontenen

NYHETER

Karl Lagerfeld uteble fra Chanel-visning

NYHETER

Lily-Rose Depp lukket Chanel-showet

KLÆR

Alt du må vite om haute couture-week i Paris

KLÆR

Uforglemmelige øyeblikk fra Karl Lagerfelds karriere

NYHETER

Se Chanels storslåtte visning under «Eiffeltårnet»

NYHETER

Alt du må vite om Karl Lagerfelds etterfølger Virginie Viard