Trend-alarm: Mintgrønn

Fargen var superpopulær på 60-tallet og er på vei tilbake for fullt. Gjør som Hollywood-stjernene og kast deg på mintgrønn-moten!

Mintgrønn er å se på catwalken til alle de store motehusene og blir betegnet som den nye «It-fargen». Hollywoodstjernene kler seg i den iskalde grønnfargen både på den røde løperen og til hverdags.

Fargen finnes i flere nyanser, og de fleste anser fargen som spesiell og kan være skeptiske til å kle seg i den lyse grønnfargen.

Caroline Skjelbred, stylist og blogger for magasinet Elle mener derimot at dette er en farge som kler mange.

- Mintgrønn er fin til vinterblek hud og sommerbrun hud. Fargen er også lekker å kombinere med jordfarger som brunt, kobber og svart nå på vinteren. Men den kan også være fin til lyse farger, så det er egentlig en farge det er lett å style, forklarer Elle-stylisten.

Skjelbred forklarer at mintgrønn har vært populær i høst på catwalken til designere som Chloe, Andrea Crews, Vanessa bruno, Hermes, Valentino og Missoni. Hun tror at fargen vil bli enda mer populær til våren.

- Kjendisene liker å være tidlig ute med de nye trendfargene, og jeg tror at mintgrønn kommer til å bli en stor trend til våren og sommeren.

Fargen var populær på 60 og 80-tallet, og Skjelbred spår at den vil gjøre et comeback denne sesongen.

Designere som Louis Vuitton, Rodarte, Tory Burch, Ralph Lauren, Versus og Chanel er blant de som bruker fargen i kolleksjonene sine.

Hege Aurelie Badendyck, moteredaktør i Costume, mener at mintgrønn er en typisk vårfarge, men at den godt kan brukes i kombinasjon med andre farger i den kommende vintersesongen.

- Det er ofte kombinasjonen av forskjellige farger i et antrekk som avgjør om en farge er «in». Mikser du mintgrønn mot kamelfarget, sort eller burgunderrødt som er typisk vinterfarger, skaper du et spennende og oppdatert antrekk, mener moteredaktøren.

Hun tror vi vil se mer av fargen mot våren, både i den bleke pastellvarianten, men også i den litt sterkere, klare nyansen.

- Louis Vuitton er en av flere som presenterer fargen for våren, og som en av de største motehusene er de som regel talende for hva som blir de store trendene, mener Badendyck som tror at de fleste kler mint grønn.

- Jeg vil si at de aller fleste kan bære fargen. Men er du blond kan det fort bli litt blast. Miks den mintgrønne kuløren med en kontrastfarge- enten med en frisk knallrosa leppestift, et smykke eller sammen med et annet plagg slik at ikke helheten blir altfor dus.

Moteeksperten tror kjendisene velger å bruke mintgrønn på den rødeløperen fordi det er et godt alternativ til hvit.

- Det er et subtilt og elegant alternativ til hvitt når man skal på fest. Dessuten er det en mild, flatterende farge som signaliserer noe positivt.

Se også:

MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?