Dette er moteoppskriften i MGP

MGP-ekspert Per Sundnes har oppskriften på hvordan artistene bør kle seg for å lykkes i Melodi Grand Prix.

Mari Glans
Publisert:

Fredag er Melodi Grand Prix-showet i gang, og i år er det enda mer fokus på hva årets artister skal ha på seg enn det har vært tidligere. Programleder og MGP-ekspert Per Sundnes, mener at antrekkene helt klart er en stor og viktig del av MGP-showet.

- Mange har lenge beskyldt MGP for bare å handle om antrekk og ikke innhold, men de siste årene har det blitt en kombinasjon av de to tingene. Antrekk og innhold avhenger av hverandre, men nå antrekkene mye mer sjangerspesifikke enn tidligere. Det gjelder å ha det rette antrekket til riktig låt, og artistene må kjøre sin egen stil. Det er vel ingen får sjokk om Lene Alexandra kommer kledd som en discokule, sier Sundnes til minMote.

Fokus på norsk mote

Økt motefokus i MGP har gitt en rekke norske designere anledning til å vise seg frem. Både artister og programledere skal kles opp i norsk design og norske merker. Det er designer Peter Løchstøer som har ansvaret for stylingen, i samarbeid med designavdelingen i NRK.

- I år er det mer fokus på norsk mote og vi bruker norske designere i alle ledd. Nå er det et mye bedre nivå enn tidligere på norsk design og det ønsker vi å framheve.Vi er også opptatt av historien og prøver å se tilbake på tidligere antrekk i MGP. Enkelte artister har i ettertid kun blitt husket for kostymet, og det er jo ikke helt tilfeldig, humrer Sundnes.

Likte du Tones MGP-kjole?Nå kan den bli din!

Les mer om MGP! - Maria er en åpenbar favoritt

Svensk motekrise

Programlederen drar fram Alexander Rybaks klesvalg fra fjorårets finale som et vellykket antrekk i MGP-sammenheng.

- Antrekket hans var troverdig. Han kledde seg slik man forestiller seg at en spellemann med fiolin ser ut. Alle land kunne relatere seg til antrekket hans fordi det var universelt. Russerne og resten av Øst-Europa følte at han var deres, og det var et tradisjonelt klesvalg som mange andre land drar kjensel ved.

Rybaks antrekk passer godt til det Sundnes mener er vinneroppskriften når det gjelder valg av antrekk i MGP.

- Et godt antrekk i MGP er gjennomtenkt og troverdig. Det var for eksempel helt krise i Sverige da dansebandet «Barbados» hadde på seg trendy klær fra J. Lindeberg i finalen. Det var overhodet ikke troverdig og funket ikke i det hele tatt. Et godt antrekk overskygger ikke artistene. Et black metal-band skal se ut som et black metal-band selv om de stiller i MGP, sier Per Sundnes til minMote.

Shop kule vintageklær på nett!Se butikkoversikten her

Ketil Stokkan som favoritt

MGP-eksperten er ikke i tvil om at sceneantrekket til artistene kan være med på å avgjøre hvem som blir Norges bidrag i den internasjonale finalen.

- Låten alene er ikke nok til å vinne, alt må henge sammen for å kunne gå av med seieren og her spiller klærne en viktig rolle.

Blant tidligere norske finalister i MGP, har Sundnes et favorittantrekk som han mener fungerte perfekt i konkurransen.

- Det må bli den lakserosa dressen til Ketil Stokkan da han deltok med «Romeo». Den var tidsriktig og kul på 80-tallet. Det er viktig å ikke bli for trendy heller, man skal aldri huske en akt bare for klærne. Årets artister er veldig motebevisste og vet hvordan de skal framheve sin egen stil. Vi må ikke kle ut artistene, de skal fortsatt se ut som seg selv, avslutter Sundnes.

Kjendiser velger norsk design!Stråler i sexy og elegante kjoler

Relevante artikler videre:

Skal du ut å shoppe? Slik shopper du smart på salg

Sats på klassikere. Her er plaggene som aldri ruster!

Få ekspertenes beste tips!Gjør et kupp i januar

Publisert: