Trendrapport fra Paris: Nå skal du ha tennissokker i plastsandalene

HARRYTASS: Trenden gjelder både for gutter og jenter. Hva synes du om trenden? Foto: Getty Images

Glem høye hæler og søte ballerinasko - nå er det helt innafor å kombinere designerkjolen din med flate, billige sandaler.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Faktisk kan du finne frem de gamle plastikk Adidas-slippersene dine med god samvittighet. Trenden har kommet for fullt denne sommeren, og selv under Paris haute couture-moteuken dukket den ene trendløven etter den andre opp med plastsandaler.

Komfortabel trendbølge

- Det siste året har stadig flere fashionistaer byttet ut høye hæler med mer komfortable sko. Først ut var sneakers og sandaler, men nå er det flipp-flopper som gjelder, sier sjefredaktør i motemagasinet Stylemag og moteblogger, Celine Aagaard, til MinMote.

Ikke alle har kastet seg på sandaltrenden i Paris - se Charlize Therons råsexy gullantrekk fra Dior her.

Det var det franske motehuset Céline som ga maskuline, flate sandaler en ny vår i 2013 da den ene modellen etter den andre spankluerte nedover catwalken iført Birkenstock-lignende sandaler. Salget av de klassiske skinnsandalene fra Birkenstock har dessuten eksplodert og vært utsolgt i flere omganger hos leverandøren.

Kombineres med designerkjoler

At trenden nå også har funnet veien til Paris' gater under selveste haute couture-moteuken sier sitt. Der ble sandalene kombinert med lekre designerkjoler og eksklusivt tilbehør. Også en rekke herrer hadde kastet seg på trenden.

Aagard er ikke overrasket over at den behangelige trenden slår an hos begge kjønn.

- Jeg har selv nylig kjøpt meg noen vintage plastsandaler, men foreløpig ikke prøvd ut sokker i dem, sier hun og fortsetter:

- Vi så jo hvor mange jenter som kastet seg på trenden med sokker i Birkenstock-sandalene i fjor. Mote skal være lekent og det er trendy å være litt ukorrekt!

Saken fortsetter under bildet.

BILLIG OG DYRT: Sjefredaktøren i det tyske Grazia, Stephanie Morcinek, har på seg designerkjole fra D&G, clutch dra Sandro og slippers fra Adidas. Foto: Getty Images
HVITT OG SORT: Hvite tennissokker i sandalene er en gjenganger blant motefolket i Paris. Foto: Getty Images
PLASTIKK: Billigsandalene fra Adidas er moteløvenes hotteste detalj akkurat nå. Foto: Getty Images
IKKE PENT: Sjefredaktør i Stylemag. Celine Aagaard synes ikke noe særlig om akkurat denne versjonen av trenden. Foto: Getty Images
SPORTY: Her er faktisk sandalene og vesken det minst sporty med antrekket. Foto: Getty Images
Publisert: