Klassikerne som aldri ruster

silje
Publisert:

Noen plagg går aldri av moten, de blir bare bedre med årene. (Foto: AP, Reuters)Her er klassikerne som du kan holde av i mange år.

Plaggene er sjelden trendy eller siste skrik, men heller byggesteiner som du kan bruke deg til å skaffe deg en komplett garderobe. Ofte kan det være lurt å investere litt ekstra i disse plaggene, så de varer lenger. Her er åtte av våre favoritter som alle kan brukes i skjønn forening.

MinMote.no - Norges største moteside

1. Svart blazer eller smokingjakke

En svart blazer eller en smokingjakke i god kvalitet, kan være hjørnesteinen i enhver garderobe, enten du er musiker eller businesswoman. Den kan brukes på utallige måter og er det perfekte basisplagg. Liker du den rocka stilen, bruker du den sammen med lakkleggings og en vintage t-skjorte. Er du fan av herrestilen, gjør du som Anne Hathaway og kjører en stram stil, gjerne med en kul 60-talls frisyre for å bryte opp looken. Blazeren er også perfekt til jeans for et avslappet jobbantrekk. I vår skal det være blazere i hvit og pudderfarger, men du kan like godt bruke den svarte med t-skjorter i pastellfarger.

2. Den lille sorte

Den lille sorte, eller "the lbd" som amerikanerne kaller den, er en absolutt må-ha i garderoben. Den lille sorte, som er oppkalt etter en av motens førstedamer, Coco Chanel, kan redde enhver motekrise. En sort kjole kan kjapt styles opp eller ned med smykker og sko. Er det en allsidig sort kjole, skal den kunne brukes i begravelse med perler, rocka til fest med naglesko og mange andre anledninger.

Kjole fra Forever21, ca 160 kr

MinMote.no - Norges største moteside

3. Chanel-vesken

Den ultimate investeringen er en 2.55 Chanel-veske. En veske i denne modellen i fargene svart, beige, mørke blå eller rød, er klassikere som varer resten av livet. En ny modell koster kjapt nesten en månedslønn, men er vel verdt investeringen hvis du regner ut bruksverdi gjennom et helt liv. Denne vesken kan du faktisk bruke både til fest eller hverdags. Velger du å gjøre en slik investering, anbefaler vi deg å bruke vesken så mye som mulig og ikke spare den til spesielle anledninger.

4. Perler

De mest klassiske smykkene er perler og diamanter. De går aldri av moten. Et langt perlekjede er vel verdt en investering og kan pynte opp en enkel kjole eller t-skjorte. Tenk annerledes når du styler et antrekk med klassikerne, så får du mye mer ut av garderoben din. Et perlekjede blir rocka til en vintage t-skjorte med trykk, eller kult til den lille sorte som vist av Sarah Jessica Parker. Har du flere perlekjeder, legger du de lagvis. I år skal smykkene være store, så det er bare å prøve seg frem med det du allerede har.

5. Trenchcoat

En klassisk trenchcoat i beige, svart eller rød blir aldri feil. Trenchcoaten, som er oppkalt etter jakkene britiske og franske soldater bar under første verdenskrig, er en jakke du alltid kan regne med. Modellen har forandret seg node siden den første som ble oppfunnet av Thomas Burberry, men holder alltid den klassiske fasongen. Uansett hvilken modell du velger er dette en jakke som varer livet ut, hvis du kjøper en i god kvalitet.

LaRedoute ca 1500 kr

6. Svarte pumps

Alle jenter bør ha et par svarte pumps i garderoben. Pumpsene kan være klassiske eller med en edgy vri, litt avhengig av hva slags personlighet du har. Det som er viktig er at de har en god lest og kan brukes både til middag med svigers eller en en kveld på byen.

Pumps DinSko ca 300 kr

7. Skinnjakken

En skinnjakke kan brukes til jeans, over kjoler, til tights, kort sagt til alt du har i klesskapet. Den skinnjakken du investerer i, bør være en klassisk modell med myk kvalitet. Svart og brunt er de mest allsidige fargene, men ønsker du en lysere vårfarge går du for en modell i lys beige eller hudfarget.

Skinnjakke, Ellos ca 900 kr

8. Mørke jeans

Mørke jeans er det mest allsidige plagget du kan ha i din garderobe. En mørk jeans i en fin modell redder selv den værste motekrisen, på en dag der alt går galt. Mørke jeans med rett benlengde gjør at du ser høyere og slankere ut. Prøv deg gjennom flere modeller til du finner en som passer din figur. Når det er gjort, kjøper du to i samme modell og legger opp den ene. Dermed har du en å bruke til ballerinasko og en til høye hæler.

Jeans fra Earnest Sewn, ca 1800

Les også: Du kan gå i supermodellens sko

Publisert: