Norsk opptur i København Fashion Week

Det var to bra ting som skjedde på moteuka i København torsdag. Norske Batlak & Selvig og danske Stine Goya.

hannekh
Publisert:

Det var to bra ting som skjedde på moteuka i København torsdag. Norske Batlak & Selvig og danske Stine Goya.

De som har kritisert den norske designerduoen Admir Batlak og Charlie Selvig for å være for innadvendte, for kompromissløst ukommersielle i sin kunstferdige kreering, kan bite i seg skepsisen. For de to norske designerne har tatt skrittet fra symaskin på kjøkkenbenken til internasjonal arena med stor og selvsikker overbevisning.

Med klær som vil appelere til fashionistaen som stadig hungrer etter noe nytt og anderledes, så vel som den pengesterke kvinnen med sofistikert smak og skarp stilsans.

Sans for det sofistikerte?Bli en Chanel chic med enkle grep

Kort men konsis

Visst var visningen kort. Kanskje fem minutter (alt for kort ifølge en tysk kollega). Men heller det enn nok en tværende og utmattende repetisjonsøvelse av klær man føler man så forrige sesong og sesongen før der. For sistnevnte visninger er det nok av i København i år.

Fikk du ikke med deg Hannes rapport fra torsdag?København Fashion Week, en ny begynnelse for moten!

Spennende stoffteknikker

Batlak & Selvigs kolleksjon er helhetlig gjennomarbeidet, uten døpunkter og fri for tilfeldigheter. Det er flotte kvaliteter, godt håndtverk, fine snitt og perpekt passform. Det er spennende stoffteknikker med kreppede overflater, og antydninger til gjensyn av varemerket med de fjærfrynsete brystpanlene. Pastellpalleten med innslag av syregult og turkis oppleves delikat, uten å bli kjedelig.

Kolleksjonens moderne og spennende tilnærming til 50-tallets elegante draktkvinner og hestehaleungpikenes nye swingsskjørt, viser at Batlak & Selvig også følger med i trendtimen.

Følg minMote på Twitter!

Et friskt pust

Selv om Batlak & Selvig har maktet forvandlingen fra det litt sære til det kommersielle, føles de fortsatt som et friskt pust i København. De skilte seg ikke bare ut da de viste hjemme, de er anderledes her i Danmark, og de bør har nok egenart og fashionteft til å markere seg langt utover de skandinaviske grenser.

Mange flere skandinaviske designere bør gjøre som norske Batlak & Selvig og Fin,og som svenske Minimarket, Carin Wester og Fifth Avenue Shoe Repair og finske Ivana Helsinki gjør i år, viser seg frem for et stort publikum og et stadig større internasjonalt pressekorps i København.

Og når det gjelder Batlak & Selvig er iallefall en ting sikkert: De er klare for Europa.

Se alle bildene fra kolleksjonen her!

Hanne Kreutz-Hansen rapporterer fra Copenhagen Fashion Week for minMote. Har du spørsmål, eller tips til Hanne, så send henne en mail på adressen under.

Publisert:

Finn mer innhold om: