Han er H&Ms neste gjestedesigner

Lanvin er H&M sin neste gjestedesigner. Det franske motehuset følger i rekken til blant annet Karl Lagerfeld, Stella McCartney og Madonna.

silje
Publisert:

Lanvin er H&M sin neste gjestedesigner. Det franske motehuset følger i rekken til blant annet Karl Lagerfeld, Stella McCartney og Madonna.

Spekulasjonene og rykter om H&M sin neste gjestedesigner har gått verden rundt, og i dag ble det kjent at det er Lanvins kunstneriske leder Alber Elbaz og herreklærdesigner Lucas Ossendrijver som skal står bak den svenske kleskjedens neste designersamarbeid. I følge en pressemelding fra H&M, blir den eksklusive kolleksjonen å finne i over 200 butikker i verden.

I fjor var det denne damen den svenske kleskjedens samarbeidspartner. Les mer her!

Designer for både dame og herre

Kolleksjonen vil bestå av både dame og herreklær og vises første gang for publikum tre uker før lansering i butikk. Selve kolleksjonen vil bli å finne i butikker verden over 23.november. I en pressemelding fra H&M, sier Alber Elbaz at han før har vært skeptisk til å designe massekolleksjoner, fordi han ikke ville fire på kvaliteten på plaggene.

- Tidligere har jeg sagt at jeg aldri vil lage en massemarkedskolleksjon, men det som tente meg, var tanken på at det er H&M som velger luksus, fremfor Lanvin som velger massene. Dette har vært en eksepsjonell opplevelse – hvor to bedrifter i motsatte poler kan samarbeide fordi vi deler samme filosofi om å bringe glede og skjønnhet til menn og kvinner over hele verden, sier designeren Alber Elbaz.

På tide med noe nytt i høstgarderoben? Her er fine plagg som varer flere sesonger!

Oppsving for Lanvin

Lanvin ble lansert i 1889 av designeren Jeanne Lanvin, og er kjent som en av de eldste og mest anerkjente motehusene i verden. Det franske motehuset har opplevd et oppsving etter at designeren Alber Elbaz tok over roret som kunstnerisk leder i 2001. Elbaz har gjort seg bemerket i over hele verden for sin elegante og flotte snitt og blir kreditert med å ha pustet nytt liv i det franske motehuset. Stjerner som Sarah Jessica Parker, Kate Moss, Nicole Kidman og Cameron Diaz elsker Lanvin og er ofte å se i de Alber Elbaz sine kjoler på den røde løperen. Lanvin har tidligere samarbeidet med Acne.

Tidligere har blant annet Karl Lagerfeld, Sonia Rykiel og Comme des Garçons samarbeidet med den svenske kleskjeden H&M.

Relevante saker videre:

Stjernene er fine i skinn.Går du for den røffe høsttrenden?

Stjernene skinte på rød løper. Se alle Emmy-kjolene her!

Publisert: