Sarah Jessica Parkers favorittkjoler

Stilikonet Sarah Jessica Parker snakker om sine mange antrekk gjennom årene, og røper sine personlige favoritter.

Sarah Jessica Parker er et stilikon verden over. Ikke bare gjennom gigantsuksessen «Sex og Singelliv» og rollen som Carrie Bradshaw, men også som seg selv på den røde løperen. I et intervju med Glamour Magazine har Parker selv vurdert de mest kjente antrekkene sine opp igjennom årene.

I «Sex and The City The Movie» hadde Carrie Bradshaw 81 forskjellige antrekk i løpet av de knappe to timene filmen varte. Sarah Jessica Parker er en av de heldige som kan velge og vrake i designerklær til spesielle anledninger, men stjernen har tidligere uttalt at klær og mote ikke er i nærheten av å være like viktig for henne som i Carrie Bradshaws liv.

På premieren av «Sex and The City The Movie» i New York, kom Parker i en stroppeløs gulvlang kjole i et florlett metallisk stoff.

- Hele kjolen veide bare noen få gram. Det var en av de siste kjolen Olivier (Theyskens) gjorde for Nina Ricci, sier Parker til Glamour.

Utakknemlig designer?Manolo Blahnik blir kvalm av «Sex and The City»

Høygravid med stil

Et av høydepunktene dette året er den lyse mintfargede kjolen Parker hadde på seg til Oscar-utdelingen. Kjolen er en av Parkers personlige favoritter.

- Dette var en gammel kjole fra Christian Dior. Det ble laget et av de første årene John Galliano var designer, og kjolen har en helt fantastisk farge. Den var en blanding av mint og pistasje, og den var mye finere enn det som kommer fram på bildene.

På Emmy Awards i år 2000 stilte Sarah Jessica Parker i en drøm av en kjole med fjær på den røde løperen, som hun hadde fått designet spesielt for anledningen.

- Mr. De La Renta lagde den kjolen for meg, inkludert blomsten. Det var en ære å gå med den. Jeg elsker den kjolen, og jeg elsket den hele natten jeg hadde den på meg, sier Parker.

Sarah Jessica Parker beviste at det er ingen sak å være gravid og samtidig kle seg bra, da hun stilte høygravid på premieren av femte sesong av «Sex og Singelliv».

- Narciso Rodriguez lagde denne kjolen. Det var en ny versjon av graviditetskjolen. Jeg elsker kjolen og jeg elsker skoene også, de var lagd for meg av Mr. Blahnik. Håret mitt var superkort. Serge Normant gjorde håret mitt, noe som var veldig snilt gjort siden det hadde så annerledes lengde, sier Parker og en kortere frisyre.

minMote var på settet til Sex And The City 2!Se video fra innspillingen her!

Siste gang i shorts

Parker har vært på mange filmpremierer gjennom sine 35 år som skuespiller. Her i en glitrende minikjole på premiere med ektemannen Matthew Broderick i 1998.

- Jeg tror den kjolen er fra Versace. Det var en morsom premierefest å dra på sammen med Matthew. Og han har på seg briller - det var før han fikk Lasik (laserbehandling)!

Sarah Jessica Parker har også tatt mer vågale valg på den røde løperen. Ett av dem var under Golden Globes i 2002, da hun stilte på den røde løperen med favoritten Aiden Shaw (John Corbett) fra «Sex og Singelliv».

MinMote.no - Norges største moteside

- Det var en kjole fra Chanel som jeg virkelig elsket. Buksene fulgte med kjolen. Jeg hadde også et veldig interessant halskjede og en sort camellia i håret. Blomsten er ikke ekte, men den er fra Chanel. Og jeg elsket de skoene så mye, de var laget av den berømte skodesigneren i Paris som lager alle skoene for Chanel. De var ubeskrivelig vonde å gå i - og det sier mye, forteller Parker.

Under CFDA Fashion Awards i 1999 stilte prisutdeler Parker i et mindre glamorøst og mer trendy antrekk.

- Dette er nok siste gang du får se meg i shorts. Shortsen er fra Marc Jacobs, jeg delte ut en pris til ham den kvelden, jeg tror det var for Årets Designer for Tilbehør. Utdelingen varte i over fem timer. Jeg satt sammen med Marc og han var veldig hyggelig, sier Parker.

Relevante artikler videre:

Smykkene skal synes. Her er flere flotte varianter!

Stjernene kler seg gjerne i julens farge. Se de flotte kjolene!

Ikke glem å fikse håret til partyantrekket. Få gode tips her!

Hvordan var din opplevelse i dag?