Finn bikini til din kroppsfasong

Sommeren nærmer seg og mange er allerede på jakt etter det perfekte strandantrekket. Uansett om du er høy, har timeglassfigur eller har en stor størrelser bør det finnes en bikini for deg og din kroppsfasong.

silje
Publisert:

minMote viser deg hvordan du skal fremheve dine beste sider og skjule det du er mindre fornøyd med. Farger som metallisk, korall og trender fra 80 og 50-tallet dominerer motebildet.

Høy og tynn

Er du høy og tynn, kan du i utgangspunktet passe i de fleste bikinier. Men en pushup-bh vil gi deg et ekstra løft på toppen om du ønsker fokus. I tillegg kan rysjer og annen pynt gi inntrykk av mer former. Har du små bryster, og du ønsker å fremheve dette partiet, kan det lønne seg å bruke bh med innlegg. En bandeaumodell er også flott til en slank kropp. En trendy badedrakt som viser mye av kroppen, er helt riktig i sommer. Gå for mønster, metallisk og sterke farger.

Les også: Den store selvbruningstesten

Pæreform

En kropp formet i pærefasongen er ofte tynn på toppen og har mer former over rompen. Har du en "pæreformet" kropp, kan du fint velge en bikini eller en badedrakt. En bikini med en balconette topp, vil gi fokus på brystene, mens en badedrakt vil virke forlengende og slankende. Har du pæreform lønner det seg å unngå bikinishorts, dette vil bare dra fokuset til bakenden. (modellen under er ikke valgt på bakgrunn av fasong, men kun for å vise selve produktet).

Eple

En eplefasong har ofte vekten jevnt fordelt over hele kroppen. Har du lite kurver, kan du skape noen ved å bruke bikinier med volanger og rysjer. En bikini med knyting i siden, som du kan regulere, passer bra til denne kroppsfasongen. Da kan du flytte skjæringen etter behov. En tankini er også supert for å dekke magen om du skulle ønske det. (modellen under er ikke valgt på bakgrunn av fasong, men kun for å vise selve produktet).

MinMote.no - Norges største moteside

Timeglass

Timeglassfiguren kler ofte badetøy i halterneckmodell. En halternecktopp vil dra fokuset til toppen istedenfor bunnen. Ofte kan det være en fordel å velge en bikini i to farger, men en fargesterk topp og en mørkere underdel fungerer også fint. Her gjelder det å finne en topp som sitter godt og støtter bysten. Når det gjelder underdeler, kan du fint gå for en lekker 50-tallsmodell, men pass på at stoffet ikke skjærer inn i huden. En underdel med knyting i livet passer perfekt for timeglassfiguren. En litt høy skjæring vil gi illusjonen av lengre ben. (modellen under er ikke valgt på bakgrunn av fasong, men kun for å vise selve produktet).

Store størrelser

Når det gjelder store størrelse gjelder det å finne badetøy som gir støtte og form. Det er en utfordring, men absolutt ikke umulig. Velg badetøy som støtter bysten. Farger som svart, blå og mørkebrun er flatterende. Laredoute.no, alwyasforme.com og swimsuitsforall.com har gode utvalg i pluss-størrelser.

Skjule magen

Det finnes utrolig mange flotte bikini og badedraktmodeller som kan skjule litt mage. Hvis man føler man har litt ekstra som man gjerne vil skjule, er en 50-talls badedrakt eller bikini et lekkert alternativ. En bikini med et høyt liv gjør at du unngår at stoffet "skjærer" inn i huden og får en flott silhuett. En badedrakt med for eksempel polkadotter gir en retro effekt og tar fokuset bort fra magen. En tankini (dvs en topp) er perfekt for deg som vil skjule magen. Den skjuler det meste, men kan også brettes opp når du skal sole deg. Sterke farger som oransje og rød, eller svart er fine farger.

MinMote.no - Norges største moteside

Tips: Ikke gjem bort figuren din, vis heller hva du har. I år går trenden mot 80-tallets bandau bikiner, metalliske og sterke farger. Husk at alle de store kjedene selger bikinideler separat, så du kan fint kjøpe deg forskjellig størrelse på topp og underdel. En bikini med forskjellig farge på topp og bukse er også kult. Husk også flott tilbehør som en solhatt, en florlett tunika og noen flip-flopper i en metallisk farge. Da blir du helt dronning på stranden.

Skulle du trenge ekstra hjelp til å finne en bikini, anbefaler vi deg å ta turen til butikker med god kompetanse som kan gi råd og hjelp til å finne den perfekte bikini eller badedrakt til din figur. Ikke tenk at du må kjøpe varen i første og beste butikk, men gå innom ulike butikker og hør på om selgeren vet hva hun snakker om, vær kresen og still kritiske spørsmål. Husk: Kunden har alltid rett!

Les også: Bli kvitt cellulittene

Følg minMote.no på Twitter!

Du vil finne mye mer mote-innhold ved å gå direkte inn på

minMote.no

Publisert: