Kjendisenes kjolefavoritt

Når de håndmalte kjolene flyter over catwalken, lar publikum seg imponere. Leila Hafzis kjoler er en favoritt blant kjendiser og kvinner over hele verden. I går viste hun vår/sommerkjolleksjonen 2010 på Oslo Fashion Week.

silje
Publisert:

- Agenten min sa tidlig at jeg skulle holde meg til det jeg var flink til. Det har jeg tatt til meg. Nettopp derfor er det vakre kjoler som er min spesialitet, sier designeren Leila Hafzi til minMote.

minMote møter den erfarne designeren i de hektiske timene før hun skal ha visning på Oslo Fashion Week torsdag kveld. Leila Hafzi har designet siden 1997 og er ingen nykommer i gamet. Allikevel er det en oppspilt og stresset designer som møter oss til et lynintervju i solen.

Nå skal det være 80-tallet for alle penga. Silje ble med Jan Thomas backstage på TSH.

Hafzi har siden starten hatt fokus på å designe klær med et økologisk og miljøvennlig tilsnitt. Sesongens kolleksjon har fått navnet Néktar. Kolleksjonen er inspirert av Hafzis jakt på en frodig hage og vakre blomster.

- Kolleksjonen bærer preg av vakre blomster, buddhistiske draperinger og 70-talls glam. Hibiskus, kolibri, flamingoer og leopard er noe av inspirasjonen bak kolleksjonen, sier Hafzi.

-Jeg designer for et voksent publikum som kjenner sin kroppsfasong. De vet hva som kler dem, hva de vil fremheve og hva de vil skjule. Det gylne snitt, altså kjoler i en empirestil, er vakkert og tidløst. Dessutten kler det de fleste kvinner, sier Hafzi.

MinMote.no - Norges største moteside

Elsket av kjendisene

Angelina Jolie, Macy Gray og Kylie Minouge er bare noen av kjendisene som har falt for den vakre designen til den talentfulle designeren. Norske kjendiser er også ville etter de vakre kjolene. Pia Tjelta, Elisabeth Carew og Triana Iglesias er bare noen av kjendisene her hjemme som har brukt Hafzis kjoler på rød løper.

- Det er veldig gøy at kjendisene liker kjolene mine. Angelina Jolie lånte tre kjoler til sist Oscarutdeling. Kyle Minogue bestilte 3 kjoler, mens Macy Gray bestilte 6-7 kjoler etter å ha sett de på en visning.

Hva tror du er grunnen til at du har lykkes så bra?

-Det handler om å tørre å ta sjanser, man blir ikke profet i egen by. Det er lettere å lykkes i utlandet enn her hjemme. I utlandet er vi eksotiske og annerledes, det er faktisk lettere å få det til enn det man tror, sier designeren fra Stavanger.

Flere norske designere gjør det bra.Batlak og Selvig viste sin kolleksjon i København.

Dyre kjoler

Kjolene fra Leila Hafzi har en stiv prislapp, mange av kjolene koster fra 6000 til 38.000 kroner. Ikke hverdagskost for de fleste kvinner. Men designeren har tidligere samarbeidet om en rimeligere kjole fra LaRedoute og ønsker selv å kunne tilby kjoler til en billigere penge.

Silje blogger om visningen.Se flere bilder fra Leila Hafzi kolleksjonen.

- Du får faktisk mye for pengene når du kjøper en kjole fra oss. Jeg er opptatt av at alle plaggene har høy kvalitet og er et produkt av håndverk. Kjolene er tidløse, du kan bruke de igjen og igjen, bare du tar en pause mellom hver gang du bruker de. Men en tunika er vel så fin. Du kan bruke den som kjole og den koster mye mindre sier Hafzi til minMote.

Hva er nytt i år?

-Nytt av sesongen er at jeg har satset på vesker. Laks og abborskinn fra Island som produseres på en miljøvennlig måte. Silken fra kjolene har blitt til vesker. Vesker er mye lettere å selge, og det må man tenke på i tøffe tider, sier designeren.

Hva skjer videre?

-Nå flytter vi snart inn i lokalene i Posthallen og det gleder jeg meg til. Nå har noen av de beste butikkene som Voga, Avantgarde og Eger i Oslo tatt kontakt med meg, fordi de vil selge kjolene mine. Det betyr at jeg har gjort noe riktig, avslutter designeren til minMote.

Relevante artikler videre:

Silje rapporterer fra Oslo Fashion Week.Se bilder fra TSH og Fam Irvoll-visningene

Hun er Norges mest elleville designer.Les intervjuet med Fam Irvoll!

Sesongens debutant var en fargerik eksplosjon på catwalken.Se de flotte bildene her!

Publisert:

Finn mer innhold om: