Designer for finanseliten

Glamour, sex og luksus står på menyen når stylist Amar Faiz lanserer en luksuskolleksjon spesielt rettet mot pengeeliten. Stylist og designer Faiz håper på å ta verden med storm med sin unorske og eksklusive design.

Den norskpakistanske stylisten, modellbookeren og designeren Amar Faiz, sparer ikke på glamouren når han debuterer med sin første luksuskolleksjon under merket Sarfraz 3. februar. Visningen finner sted i de elegante lokalene til Grand Hotell og på catwalken får vi blant annet se finansfrue Charlotte Spetalen.

Luksuskolleksjon

Amar Faiz har mange jern i ilden. Han viste sin første kolleksjon allerede som 17-åring, men det er først nå at han har bestemt seg for å satse fullt som designer med merket Sarfraz. Vår- og sommerkolleksjon er eksklusiv, glamorøs og fargesterk og bærer preg av renessanse og bondage-elementer. Designeren selv beskriver kolleksjonen som «high luxury» og plaggene blir kun laget på bestilling fra designeren.

- Kolleksjonen er både for dame og herre. Plaggene er «high luxury» og jeg henvender meg til en sterk kjøpegruppe som er opptatt av å skille seg ut, sier Amar Faiz til minMote.

- Jeg er inspirert av bondage og renessansen. Tema for kolleksjonen er «Rapture», som kan beskrives som en «higher state of mind» eller en «over the top feeling.» Når det gjelder fargene i kolleksjonen har jeg tatt utgangspunkt i de royale fargene som spenner seg fra grønt til blått og fuschia. Jeg har også brukt mye smykker og kjetting på plaggene. De fleste smykkene er håndlagde og blir laget i Pakistan og Dubai. Jeg synes det er viktig at både stoffer og smykker holder høy kvalitet, forklarer Faiz.

Store smykker er også hot til våren. Her er 11 andre store vårtrender!

Inspirert av Gianni Versace

Designeren forteller at han selv henter inspirasjon fra begynnelsen av 90-tallet, og nærmere bestemt fra sitt ultimate designeridol, Gianni Versace.

- Gianni Versace var unik, det er ingen etter ham som har klart å oppnå det samme som han gjorde med Versace på 90-tallet. Den looken han hadde var helt spesiell, sexy og glamorøs. Donatella Versace har ikke klart å fortsette i Gianni Versaces visjon og jeg tror verden er moden for en ny glamorøs look som skiller seg ut.

- Jeg ønsker å bli den nye Gianni Versace. Min design er glamorøs, sexy og med sterke elementer. Mitt kjennetegn vil blant annet bli smykkene på plaggene, sier designeren.

Norske kjendiser elsker norsk design. Slik er de elegant og sexy på rød løper.

Hvorfor bestemte du deg for å satse akkurat nå?

- Jeg har vært lenge i bransjen og har alltid følt at det er noe som mangler. Det er så mange som går i de samme klærne fra de samme designerne. Acne og Whyred er typiske eksempler på rene linjer og skandinavisk design, men jeg hadde lyst til å tilby noe helt annet, noe «out of the ordinary.» Jeg har lenge følt at det har manglet en spesiell type glamorøs design for de som ønsker noe helt unikt, sier designeren.

Slik skal du kle deg i 2010. Superstylisten gir deg gode råd for det nye året!

Veldig unorsk

Amar Faiz startet sin karriere som modell, men avanserte raskt til modellbooker og stylist. Han har jobbet med Karl Lagerfeld og har vært med å style kampanjer for store merker som Jil Sander og Louis Vuitton. Men det betyr ikke at veien har vært enkel frem til å satse på eget design.

- Det krever uendelig mye å satse som designer i Norge. Når jeg bestemte meg for å satse, måtte det være gjennomført og med gode investorer i ryggen. Jeg er jo en «go-getter», og veldig unorsk på mange måter, så jeg har jobbet hardt med prosjektplanene og for å få solide investorer til kolleksjonen, sier Faiz.

Kommer kolleksjonen i butikk?

- Det er planen for neste sesong. Men foreløpig blir det kun på bestilling. Plaggene kommer til å koste fra 3000 kroner og oppover. Min design henvender seg til en sterk kjøpegruppe som ønsker unike og spesielle plagg, avslutter designeren til minMote.

Kjendisspekket visning

Faiz debuterer kolleksjonen Sarfraz 3. februar i Oslo, men skal også ha visninger i Monaco, Dubai og under Pakistan Fashion Week. Blant kundene skal det være flere kjendiser, som Charlotte Spetalen og Maria Høili, finanseliten av Midtøsten og sørøst Asia. I tillegg er flere fra Norges finans-og pengesterke elite invitert til den eksklusive visningen.

Relevante saker videre:

Skal du ut å shoppe? Slik shopper du smart på salg

Bytter ut norsk supermodell.Nå er hun gravid

Åpner eksklusiv vintagebutikk i Oslo.Les saken her!

Hvordan var din opplevelse i dag?