14 gode råd for smart og billig shopping

1. Gjør et kupp på ebay

silje
Publisert:

Finanskrisen gjør alle over hele landet til prisbevisste shoppere. Nå gjelder det å hente frem kreativiteten og utnytte rabatter og lagersalg. Og saumfare loppemarkeder eller ebay for unike vintageplagg.

Ebay er verdens største shoppingmekka og her kan du få tak i det meste. Det er alltid en auksjon gående på hva enn du måtte lete etter eller trenge. Dessuten er plaggene unike og det er fortsatt mulig å gjøre kupp rundt hundrelappen for søte sommerkjoler eller kule t-skjorter.

2. Dra på loppemarked

I april var det mange loppemarkeder. Sjekk hvor det er loppemarked i nærheten av deg neste gang. Et belte, en hatt eller en kul jakke kan være det som trengs for å oppdatere din garderobe. Forrige helg fant jeg et lekkert gullbelte til 5 kroner og det kan man vel kalle et godt kjøp!

3. Invester i klassikerne og shop de siste trendene i kjedebutikkene.

Trender kommer og går. Bruk derfor pengene dine nøye. Shop de siste trendene i kjedebutikkene til en rimelig penge og invester heller i sesongens klassikere som du fint kan bruke igjen og igjen. Denne våren legger jeg pengene i en pastellkjole, et par designersandaler og clutch i en knallfarge. Disse kan brukes på utallige måter til nesten alt jeg allerede har i min garderobe.

4. Rimelig neglelakk

En dose med en fargeglad neglelakk, får opp humøret på 1-2-3. Det er ikke nødvendig å bruke mye penger på neglelakk, ofte er de rimelige merkene som Elf, L'Oreal og H&M nesten like bra.

Her er en artikkel om vårens neglelakktrender.

5. Dropp kaffen og røyken

En kaffe to go om dagen er en dyr affære. Regner du opp dette beløpet i løpet av et år, har du råd til en ny garderobe. Røyker du, kan du spare enda mer penger ved å la være.

6. Resirkuler klærne dine

Ta en opprydning i klesskapet. Gi bort til Fretex, selg de tingene du ikke trenger, så får du penger til nye klær. Arranger en byttekveld med venninner. Be alle ta med 10 plagg de ikke lenger bruker og bytt i vei. Dermed blir du kvitt klærne du ikke bruker og får noen nye skatter på kjøpet. Garantert morsomt og gratis.

7. Gå på lagersalg

Ta turen til en av byens lagersalg. Meld deg på og få gratis oppdateringer på hvor det er lagersalg der du bor. Meld deg også på lister i dine favorittbutikker, så får du beskjed når de har salg og kampanjer.

Alle Salg, lagersalg og vareprøvesalg samlet på et sted.

8. Trenger du det?

Tenk over hva du kjøper neste gang du er på shopping. Trenger du virkelig den nye lille sorte kjolen, hvis du allerede har 10 stykker hengende i skapet? Planlegg hva du trenger og skrive en liste. Få overblikk over hva du har og hva som mangler denne sesongen. Tenk etter hvilke plagg som gir flest mulig kombinasjonsmuligheter og shop deretter kun det du trenger. Du kommer langt med en kjole, en herreblazer, et par nye sko og noen slitte jeans.

9. Be om parfymeprøver

Spør damene i parfymeriene om de kan unnvære noen kremer eller parfymeprøver. Kanskje får du øynene opp for en ny favoritt?

10. Sjekk ut Finn.no "Gis bort"

Det er ikke et stort utvalg av klær, og de er ikke alltid de mest moteriktige, men det er 100% gratis og miljøvennlig.

Her er linken.

11. Les en moteblogg

Som minMote. Det er helt gratis og gir masse inspirasjon og gode tips om hvordan du kan få mest ut av hver krone når du shopper!

Trenger du flere gode råd? Sjekk ut TheRecessionista, The BudgetFashionista og TheBudgetBabe

Følg minMote på Twitter!

12. Shop på outlets

Shop designertøy til sterkt reduserte priser på outlets. Når du er på shopping i utlandet, lønner det seg å sjekke ut outlets som ligger i utkanten av byene hvor de selger merkevarer ned til 40-70 prosent av prisen. Her i Norge kan du sjekke ut Outlet One.

Her er en god oversikt over outlets i Europa.

13. Swap it

Har du ikke sjekket ut Swapstyle, er det på høy tid. På denne siden er det mulig å bytte til seg det meste. Legg ut fine ting og du kan ende med å få byttet til deg et par designersko eller veske. Vi jenter har jo alltid noe som vi ikke lenger bruker og her kan du virkelig få valuta for de veskene du ikke lenger bruker.

14. Shop på nett

Du kan spare mye penger ved å kjøpe sminken og parfymen på ebay i stedet for på et dyrt parfymeri i byen. Sjekk ut våre guider, og spar penger på shoppingen samtidig som du har tilgang til et ubegrenset utvalg av produkter.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideFølg minMote på Twitter!

Har du flere tips til hvordan man kan shoppe smart, billig og miljøvennlig? Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under.

Publisert: