Dette bør du shoppe og droppe fra Olsen-tvillingenes siste Bik Bok-kolleksjon

OLSENS DESIGN: Svart topp, 499 kr. Mønstrete skjørt, 499 kr. Rød topp, 599 kr. Cape, 699 kr. Skinnskjørt, 1995 kr. Skinnbukse, 1999 kr. Foto: Produsenten / Getty Images / All Over Press
OLSENS DESIGN: Svart topp, 499 kr. Mønstrete skjørt, 499 kr. Rød topp, 599 kr. Cape, 699 kr. Skinnskjørt, 1995 kr. Skinnbukse, 1999 kr. Foto: Produsenten / Getty Images / All Over Press

Mary-Kate og Ashley Olsen (27) er tilbake med sin andre kolleksjon for kleskjeden Bik Bok. minMote gir deg tips til hva du kan shoppe og droppe når kolleksjonen kommer i butikk 24. oktober.

De berømte Olsen- tvillingene sjarmerte en hel verden da de figurerte som Michelle Tanner i TV-serien «Full House» på begynnelsen av 90-tallet. Søstrene har for lengst forlatt skuespilleryrket, og de senere årene er det først om fremst mote som har vært hovedfokuset.

Tvillingene er to av verdens fremste stilikoner, mens Mary-Kate er best kjent for sin bohemske vintage-stil, foretrekker Ashely en enklere og mer klassisk variant av boho chic-stilen. Jentene har gjort suksess som klesdesignere for sitt eget motehus The Row, samt deres rimeligere merke Elisabeth & James, som er inspirert av deres egne vintage- og personlige garderobefunn.

I løpet av høsten skal Mary Kate og Ashley i samarbeid med kleskjeden Bik Bok, designe tre kolleksjoner for kleskjeden. Mens den første kolleksjonen var mørk og rocka og tydelig inspirert av Saint Laurents høstkolleksjon med grunge-elementer, kan tvillingenes andre kolleksjon beskrives som feminin og sexy.

minMote-leder Sonia Huanca Vold har plukket ut hvilke plagg hun mener du bør shoppe og droppe fra den første av de tre kolleksjoner, slik at du kan planlegge kjøpene før klærne lanseres i butikk.

Dropp dette:

DROPP: Genser, 399 kr. Topp, 599 kr. Jakke, 699 kr. Foto: Produsenten
DROPP: Genser, 399 kr. Topp, 599 kr. Jakke, 699 kr. Foto: Produsenten

Til tross for at tvillingene har hentet inspirasjon fra nåværende catwalktrender og designet plaggene med tanke på den skandinaviske jenta, faller ikke den andre kolleksjonen helt i smak hos minMote-lederen.

- Jeg likte nok den første kolleksjonen bedre fordi den inneholdt flere anvendelige plagg. Det er riktignok flere basisplagg her, men noen av dem er ganske kjedelige.

I likhet med den første kolleksjonen er plaggene laget av materialer som ull, silke og skinn. Prisene ligger på rundt 250 kroner for en enkel genser med glidelås, mens man må ut med nærmere 2000 kroner for å sikre seg skinnbuksen. Glidlåsene som tvillingene har valgt å designe flere av plaggene med, er ikke et heldig valg, mener minMote-lederen.

- Rimelige plagg kan lett se enda billigere ut med så «flashy» detaljer som store glidelåser i gull.

Shop dette:

SHOP: Skjørt, 1995 kr. Kimono, 995 kr. Kåpe, 799 kr. Foto: Produsenten
SHOP: Skjørt, 1995 kr. Kimono, 995 kr. Kåpe, 799 kr. Foto: Produsenten

Tvillingens kolleksjonen, som vil være tilgjengelig online og i utvalgte Bik Bok-butikker fra 24. oktober, består i stor grad av klassiske farger. Det er tydelig at tvillingene har latt seg inspirere av sin egen stil, for sort er en gjenganger også i denne kolleksjonen.

Nå som gradene kryper nedover gradestokken, er det godt å se at tvillingene ikke har gitt oss noen unnskyldning for å bli grå og kjedelige i kulden. En klassisk ullkåpe og en sprek kimono er gull verdt å slenge over seg i vinterm og er blant favorittene til minMote-lederen.

- Kåpene er det fineste ved kolleksjonen. Jeg er også glad for å se en kimono, som er et nøkkelplagg i tvillingenes garderobe. Denne kan bli en festvinner for de litt vågale, sier Huanca Vold.

Hvordan var din opplevelse i dag?