La det glitre med paljetter i vinter - her får du stylingtipsene

Paljetter er på ingen måte forbeholdt julebordet. Denne sesongen kan du mikse paljettene med deilige vintermaterialer for en glamorøs hverdagslook.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Glitrende paljetter er en sikker vinner på fest og ikke minst en stor kjendisfavoritt. Mens mange forbinder det glitrende materialet med ultraglamorøse festkjoler er tiden helt klart inne for å ønske paljettene velkommen inn i hverdagsgarderoben.

Balmain var blant designerne som brukte masse paljetter i sin høst/vinterkolleksjon. Det franske motehuset hadde blant annet en rekke paljettjakker, både i klassisk sort og sølv, samt en mer fargerik og morsom variant.

Balmain viste dessuten både bukser og skjørt med paljetter - plagg som i riktig kominasjon kan gi en herlig følelse av hverdagsglamour.

Les også:Sesongens lekreste clutchvesker

Motejournalist i ELLE, Caroline Skjelbreid, er selv glad i å bruke paljetter til hverdags. Hun deler gjerne sine stylingtips med minMote.

- Kombinasjonen paljetter og skinn har lenge vært en stor hit, men i vinter kan du kombinere paljettene med grovere stoffer som tweed, strikk eller fløyel som dessuten holder deg varm, sier Skjelbreid til minMote.

Paljettjakken

Carolines stylingtips:

** Bruk paljettjakken til fine fløyelsbukser og en enkel ull- eller bomullsgenser med rund hals - like varmt som det er trendy.

** Bruk jakken til en collegegenser og jeans. Topp det hele med en baseball-caps for en kul hverdagslook som er i den sporty stilen.

** Joggebuksen har blitt trendy og paljettjakken kan gjøre den til et herlig jobb-plagg. Bruk det med en strikkegenser eller -topp og høye hæler.

** Statement-t-skjorter kan virke for casual for jobb, men hvis man slenger en paljett jakke overblir man med en gang chic! Match med en dressbukse –gjerne i mørk grå tweed.

Les også:Her er årets mest sexy undertøy

Paljettoppen

De fleste jenter har en paljett-topp eller kanskje til og med en minikjole med paljetter i skapet.

I vinter kan du bruke toppen også til hverdags, men pass på å dresse den ned så det ikke blir vulgært. Velg gjerne tykke og grove stoffer som kontrast til den glitrende toppen.

Les også:Trendy tilbehør til under 500-lappen

Carolines stylingtips:

** Bruk paljett-toppen med en grovstrikket cardigan over.

** Kombiner en paljett-toppen eller -genseren med bukser i et spennende materiale som tweed, eller med ruter.

** Det viktigste er å mikse materialer slik at du dresser ned paljettene til hverdags.

Les også:10 julebordkjoler som aldri slår feil

Paljettskjørtet

Både Balmain og Oscar de la Renta hadde kledd sine modeller i paljettskjørt for denne sesongen. Mens Balmain viste mini-varianten i en miks med ulike materialer hadde Oscar de la Renta skjørt i flere lengder og farger.

Kopier kan du finne hos de fleste kjedebutikkene. Syns du det blir for mye med et skjørt dekket i paljetter finnes det flere varianter med mønster og materialmiks, hvor paljettene blir mindre framtredende.

Carolines stylingtips:

** Paljettskjørtet kan styles med tette, gjerne strikkede strømpebukser til hverdags.

** Ha en tykk genser med rundt hals over. En mønstret genser er fint - miks av materialer er superhot akkurat nå!

** På vinteren kan du fullføre looken med ankelstøvletter med hæl du er komfortabel med.

** Ikke tenk matchy-match. Det er bare fint at strømpene ikke matcher skoene eller genseren i fargen og at det heller er en eklektisk mix av farger, mønster og materiale.

Les også:Dette ønsker motebloggerne seg til jul

Publisert: