Shopping i Los Angeles

Fra rådyre Beverly Hills til rimelig vintageshopping på Melrose. I Los Angeles finner du garantert mye bra shopping.

silje
Publisert:

Melrose Avenue

En av byens beste shoppinggater er Melrose. Her ligger alt fra Urban Outfitters, secondhand-og vintagebutikker til legendariske Fred Segal. American Vintage og Wasteland har et meget bra utvalg av secondhand og er verdt et besøk, om du er på jakt etter gode kupp. Ofte kan du finne flotte kjoler og skjørt til under 100-lappen.

I hyllene hos Wasteland kan du finne designersko og vesker til en meget redusert pris. Spør gjerne etter spesielle merker, ofte skjuler de fineste veskene og skoene seg bak disken.

Melrose strekker seg langt, men en butikk som er garantert verdt et besøk, er luksusvintagebutikken Decades. For å komme inn i den øverste butikken, må du ha en avtale og shoppingen kan sette deg tilbake flerfoldige tusen. Vintagebutikken er blant annet kjent for å huse kjoler fra Halston, Christian Dior og Chanel. Hit kommer stjernestylister som Rachel Zoe, for å plukke kjoler til sine kjendiskunder til Oscar og Emmy.

Men i underetasjen hos Decades Two, er det mulighet til å finne designerkjoler, vesker, solbriller og sko til en litt rimeligere pris. Her er det meste seconhand og er fra denne eller forrige sesong, alt etter hva de fine fruene i Beverly Hills leverer inn til butikken. Det er fortsatt dyrt, men er du på jakt etter en Chanel 2.55, sko fra Pierre Hardy eller Christian Louboutin, så vet du at du får ekte vare i denne butikken.

På jakt etter designerplagg? Da kan Maxfield være verdt et besøk. Butikken huser merker som blant annet Balenciaga og Helmut Lang, men ikke forvent rimelige priser. Her kan det hende at du støter på kjendiser som Madonna, Kate Hudson og Jessica Biel.

De gjør stjernene vakre. Her er de viktigste Hollywood-stylistene!

Beverly Center

Skal du innom et shoppingsenter med stort utvalg, kan du svinge innom Beverly Center. Dette shoppingsenteret huser alt fra rimelige butikker som Gap, Forever21, Aldo og Macys til butikker som Bloomingdales og Fendi. Her finner du hele listen over alle butikker.

Robertson Boulevard

Roberston Blvd er hjem for noen av LAs fineste butikker og her shopper ofte motebloggere og hipstere. Ikke gå glipp av The Curve, Maxfield Outlet eller MAC. Kitson er en favoritt blant både kjendiser og lokale shoppere. Kitson fører både rimelige og mer eksklusive plagg, og har alltid hotte nye merker i butikken. Her får du blant annet merker som Nicole Richies House of Harlow, Vince og Marc by Marc Jacobs. Skal du ikke til LA med det første, så kan du sjekke ut nettbutikken, de sender nemlig til Norge.

The Grove

The Grove er et utendørsshoppingsenter med mange spennende butikker. Utvalget av butikker er en god miks av rimelig og dyrt. Her finner du alt fra Nordstrom, MAC og Stella McCartney til rimeligere Banana Republic. Vil du treffe på kjendiser på shopping, så er The Grove stedet. Nicky Hilton og Nicole Richie er blant kjendisene som ofte blir observert på shopping her.

Rodeo Drive og Wilshire

På Wilshire ligger tre store shoppingsentre side ved side. Nordstroms, Saks Fifth Avenue og Barneys, huser det meste av designervarer som Alexander Wang, 3.1 Phillip Lim og Diane von Furstenberg. Rodeo Drive er en av de mest kjente shoppinggatene i LA og her ligger byens dyreste butikker på rekke og rad. Chanel, Valentino og Gucci, er bare noen av designerbutikkene i denne eksklusive shoppinggaten.

Third Street Promenade

Third Street ved kjente Santa Monica Pier er først og fremst en turistattraksjon, men har i de siste årene utviklet seg til å bli en hyggelig og populær shoppinggate. Det finnes ikke så mange gågater av denne sorten i LA, og her finner du både gode lokale restauranter, små butikker og kjedebutikker. Guess, American Apparel, Abercrombie & Fitch er bare noen av butikkene som ligger på Third Street.

Camarillo outlets

En times kjøretid utenfor LA finner du et lite shoppingmekka. Camarillo Outlets er kjent for sine flerfoldige butikker og nedsatte tilbud. Her finner du alt fra Nike Store til Barneys og Saks outlets. I de sistenevnte, er det mulighet til å skaffe seg jeans fra blant annet J Brand og Citizen of Humanity, til langt under halv pris. Er du på jakt etter designervesker eller sko, er både Barneys og Saks verdt et besøk. Forrige sesongs Jimmy Choo, Prada og Miu Miu selges ofte til meget nedsatte priser. Sportsbutikker som Reebok og Nike selger sko til en brøkdel av prisen hjemme i Norge. Skal du på storshopping, lønner det seg å dra en ukedag, i helgene er det ekstremt stor pågang. Se listen over butikker her.

Markeder

Los Angeles er kjent for sine mange og varierte markeder. Hver andre søndag i måneden kan du ta turen til det kjente markedet Rose Bowl Flea Market. Over 2500 utstillere selger alt fra vintage-og secondhandplagg, smykker, hatter til møbler og glass, så her er det bare å sette av hele dagen til skattejakt. Hver søndag avholdes også The Melrose Trading Post Flea Market, og her er det enkelt å gjøre gode kupp på både vintageplagg og tilbehør. De fleste markeder tar et par dollar for inngang. Santa Monica Outdoor Antique & Collectible Market holder åpent hver fjerde søndag i måneden, her er det mulig å finne mye flotte secondhand-og vintagesmykker.

Mer vintage

Lyst til å besøke flere flotte vintagebutikker? The Way We Wore på La Brea er blant stylistenes favoritter og absolutt verdt et besøk om du leter etter flotte 50-tallskjoler, designervesker eller smykker. Polkadots & Moonbeams er en annen favoritt med flotte partykjoler til elegante omslagskjoler.

Har du noen gode shoppingtips? Del de med oss i kommentarfeltet!

Relevante saker videre:

Skal du til New York? Her er gode shoppingtips!

Slik gjør du vintagekupp i New York! Les mer her!

Publisert: