Stilikonet Madonna

Det er ikke bare en av verdens største popstjerner som gjester hovedstaden denne uken, Madonna er også en av moteverdenes største stilikoner. Her er et tilbakeblikk på Madonnas mange stilforandringer gjennom hennes snart 30 år som artist og moteikon.

Mari Glans
Publisert:

Madonna slo gjennom for fullt med singelen «Holiday» i 1983. Etterfulgt av hitsingler som «Like A Virgin» og «Get Into The Groove», som var med på soundtracket til filmen «Desperately Seeking Susan» med Madonna i en av hovedrollene, var hennes status som popstjerne og ikke minst trendsetter oppnådd. Stilen hennes med blondetopper, nettingstrømper, tyllskjørt, smykker med kristne symboler og bleket hår, påvirket motebildet og forandret måten jenter kledde seg på på 80-tallet.

Madonnas stil var unik, og hun har i årene som fulgte aldri sluttet med å fornye seg og skape nye trender.

Bli inspirert av Madonnas stil!Sats på en blondekjole i høst

Banebrytendekjegle-BH

Madonna gjorde også designeren Jean Paul Gaultier kjent over hele verden da han fikk æren av å designe kostymene til hennes «Blonde Ambition Tour» i 1990. Hennes kjegleformede BH fra turnéen har blitt et symbol på Madonnas rebelske og sexy stilsans.

I musikkvideoen til «Take A Bow» fra 1995 leker Madonna seg med en klassisk 40-talls stil, og looken hennes i videoen skal være en av årsakene til at hun fikk rollen som Eva Perón i i filmen «Evita». Stilen i filmen påvirket også Madonnas stil privat, før fødselen av datteren Lourdes vekket den spirituelle siden av Madonna til live.

Michael Jackson er motekongen av pop. Her er antrekkene vi alltid vil huske

Spirituell Madonna

I 1998 ga Madonna ut det prisvinnende albumet «Ray Of Light», og med fulgte en mystisk og spirituell stil med hennatatoveringer, religiøse symboler og inspirasjon fra den japanske geishatradisjonen.

Etter årtusenskiftet har Madonna lekt med flere stiler, alt fra det klassisk amerikanske som den cowboyinspirerte stilen hun hadde da hun ga ut albumet «Music» i 2000, til den militære uniformsstilen hun hadde i forbindelse med albumet «American Life» i 2003.

I 2007 prøvde Madonna seg som klesdesigner og designet en egen kolleksjon for den svenske kleskjeden Hennes & Mauritz, etter at kleskjeden sponset både Madonna og staben hennes på «Confessions»-turneen året før.

Nå fronter Madonna høstkampanjen for luksusmerket Louis Vuitton.

Tirsdag og torsdag spiller Madonna i Oslo.Her er alt du trenger å vite om konserten.

Sprek 50-åring

Til albumet «Confessions On A Dancefloor» valgte Madonne en mer sporty discoinspirert stil, og popstjernen imponerte en hele verden med hvor bra og veltrent hun så ut i en liten gymdrakt i en alder av 48 år.

Madonna er fortsatt lettkledd på scenen i en alder av 50 år, og leker seg med forskjellige stiler og uttrykk. Det er ingen tvil om at moteikonet kommer til å fortsette å skape trender i tiden som kommer.

Designere elsker å kle opp Madonna.Her er designernes favorittmodeller

Relevante artikler videre:

Flere trendsettere:Maya Vik er en av Oslos kuleste damer

Stjel stilen til stjernene!Slik får du stilen til Kate Bosworth

Kul på konsert?Her er alt du må vite om sommerens trender

Stjernestil på budsjett!Kjendisene handler også i kjedebutikkene

Publisert:

Finn mer innhold om: