Leier ut designerkjoler

Å kjøpe designerkjoler til titusenvis av kroner er noe mange av oss drømmer om, men de aller færreste har råd til. Nå lanseres et nettsted som leier ut designerkjoler i fire dager.

Mari Glans
Publisert:

Nettstedet Rent The Runway ble lansert i USA denne uken, og gir amerikanske jenter muligheten til å kunne leie designerkjoler i fire dager.

Når man trenger et antrekk til en spesiell anledning svir man gjerne av noen tusenlapper på en kjole som man aldri bruker igjen. Mange fashionistaer vil heller ikke bli sett i samme antrekk to ganger. Å leie en glamorøs designerkjole vil være en enkel og ofte billigere løsning på kjoleproblematikken.

Den ultimate kjolekrisen er å komme festkledd på julebordet og se at en (eller flere..!) andre har valgt den samme H&M-kjolen. Den lille sorte er et klassisk og trygt valg, men for mange blir det kanskje litt kjedelig i lengden.

«Rent The Runway» gjør at kvinner kan leie eksklusive designerkjoler til en spesiell anledning. Det koster mellom 50 og 200 dollar å leie en kjole, alt etter verdien på kjolen. Kjolen leveres i to forskjellige størrelser for at man skal være sikret å få en kjole som passer.

Nettstedet leier ut merker som Diane Von Furstenberg, Herve Leger and Proenza Schouler, og vil være inspirert av hvilke kjoler kjendisene velger og hva som blir sett på catwalken, ifølge The New York Times.

Finn den perfekte festkjolen!Finn kjolen som kler til kroppsfasong

Løser kjolekriser

Grunnleggerne av nettstedet er Jennifer Hyman og Jennifer Carter Fleiss, begge tidligere studenter ved Harvard Busisness School. Jennifer Hyman kom på ideen etter at hennes søster hadde et skikkelig kjoledilemma da hun skulle i et bryllup.

- Her stod en jente som elsker mote og var villig til å bruke en stor del av lønnen sin på en kjole som hun bare kunne bruke én eller to ganger, sa Hyman til New York Times.

- Jeg tenkte at det måtte finnes en annen løsning på slike problemstillinger.

Det er kanskje ikke så rart at en slik nettside blir lansert i finanskrisen, når mange må kutte ned på luksuskjøp som designerkjoler.

Foreløpig er denne tjenesten kun tilgjengelig i USA, men om nettstedet blir en suksess er det kanskje ikke så lenge før vi får et lignende tilbud i Norge. Det er allerede kommet et nettsted i Norge hvor man kan leie designervesker på ukesbasis.

MinMote.no - Norges største moteside

Relevante artikler videre:

Populære designerkjoler!Stjernene elsker Victorias kjoler

Trender til fest!Sort, pudder og paljetter

« Den lille sorte» passer uansett.Les saken her!

Formfull?Mote for store størrelser

Publisert:

Finn mer innhold om: