Netting-bikinier og kysselepper: Høydepunktene fra Milano Fashion Week

ITALIENSK SEX-APPEAL: DSquared2, Dolce & Gabbana og Gucci sørget for på noen av Milano Fashion Weeks råeste visninger. Foto: Getty Images/All Over Press

Moteuken i Milano har bydd på sporty luksus, lekre håroppsetninger og sexy gatemote. minMote har samlet de fem viktigste høydepunktene.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Nok en moteuke er over, og bare Paris gjenstår før høstens Fashion Week-sesong er over. Blant de største navnene som har vist under moteuken i Milano er Gucci, Pucci og ikke minst Dolce & Gabbana - som i kjent stil sørget for å heve glam-faktoren til et nytt nivå.

Den italienske moteuken er utvilsomt den mest sexy og feminine hittil, både når det gjelder gatemote og det som ble vist på catwalken. Puccis mini-shorts, Dolce & Gabbanas bodyer og Guccis fantastiske aftenkjoler er bare noen av eksemplene, men også på gaten har antrekkene ost av kvinnelig eleganse.

minMote har plukket ut fem høydepunkter fra Milano Fashion Week, slik at du kan se og la deg inspirere!

Største overraskelse: Pucci

SPORTSLIG: De fleste forbinder Pucci med sexy heller enn sporty, men etter denne visningen viser designeren at han mestrer begge deler. Foto: Getty Images/All Over Press

«Hvem visste at Pucci-jenta var så sporty?» skrev Vogue UK etter at den norske Pucci-prinsen Peter Dundas hadde vist sin kolleksjon under moteuken. Hvert år knytter det seg enorme forventninger til Pucci-visningen, som de siste årene har vært en svært sexy og glamorøs affære.

Denne gangen overrasket Dundas med å ta inn en rekke sporty elementer i kolleksjonen, som små skinnshortser, romslige jakker og minimalistiske magetopper. Kolleksjonen er kanskje mer anvendelig for mange, men superfan Mette-Marit må nok lete mer enn vanlig for å finne noe som passer en kronprinsesse!

Fineste sminke: Dsquared2

RETRO: Mens leppene var knallfarget, var håret tydelig inspirert av 60-tallet hos DSquared2. Foto: Getty Images/All Over Press

Det er i alle fall ingen tvil om hva som blir bårens hotteste leppefarge: Knall oransje. Vi så det både under London og New York Fashion Week, og i Milano var det DSquared2 som imponerte mest med sin tolkning. Modellene hadde glansfulle, men ikke glitrende, lepper i intens oransje. Hvem vil ikke kysse slike lepper til våren?

Øynene ble markert med en dus brunfarge, mens resten av sminken var naturlig. Legg på stort, 60-tallsinspirert hår med myke bølger og du har neste sommers mest innbydende sminke-look!

Dristigste plagg: Guccis netting-BH

IT-PLAGG: Kan Guccis netting-BH bli plagget alle fashionistaer må ha neste sesong? Foto: Getty Images/All Over Press

Guccis visning fikk varierende mottakelse, men et av plaggene ble snart en stor snakkis: En gjennomsiktig netting-bikini eller -BH som dukket opp i nesten alle antrekkene. BH-en ble blant annet brukt under en nesten gjennomsiktig nettingtopp i skinn, en silkekimono og flere av de glamorøse aftenkjolene.

Plagget alene er nok i dristigste laget for de fleste, men å la den titte fram bak en oppkneppet bluse eller en løstsittende kjole er et råsexy alternativ når våren kommer.

Vakreste hår: Dolce & Gabbana

HÅRFINT: Glemt stramt og tilbakegredd hår - til våren skal det være ultrafeminint som hos Dolce & Gabbana. Foto: Getty Images/All Over Press

Dolce & Gabbanas visning var som vanlig den mest glamorøse av dem alle, og det var ikke bare kjolene som glitret i gull. Modellene hadde romantisk og «tilfeldig» oppsatt hår med store og mye krøller, en trend som har markert seg tydelig under alle høstens moteuker.

Kolleksjonens mynt-tema gikk igjen også i tilbehøret, blant annet med hårbøyler og spenner laget av store «gullmynter». Noen av modellene hadde også håret fullt av små blomster – rett og slett den perfekte sveisen til neste års sommerfest.

Sterkeste fargetrend: Sort

MØRK TREND: Miroslava Duma, Fiammetta Cicogna, modell Zhang Zilin og Bianca Brandolini viser at sort kan være både glamorøst, elegant og edgy. Foto: Getty Images/All Over Press

Mens designerne viste vårmote, viste de fasjonable gjestene fram sine fineste høstantrekk ute på gaten. Og som en motvekt til pastellfargene og de glitrende stoffene på catwalken, ble sort en gjennomgående trendfarge blant gjestene.

Mens modell Fiammetta Cicogna og sosietetsjenta Bianca Brandolini for eksempel sverget til gallakjoler med sorte blonder, gikk Miroslava Duma for en frekk look med sort lakkåpe, sorte pumps og knallrøde lepper. Sort er altså alt annet enn kjedelig i høst!

LES OGSÅ:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert: