Ivanka Trump legger ned klesmerket

FIKK KRITIKK: Donald Trumps rådgiver fikk kritikk for å ha reklamert for Ivanka Trumps klesmerke. Her er Ivanka Trump utenfor Det hvite hus.
FIKK KRITIKK: Donald Trumps rådgiver fikk kritikk for å ha reklamert for Ivanka Trumps klesmerke. Her er Ivanka Trump utenfor Det hvite hus.Carlos Barria Reuters

Presidentdatteren bekrefter i en uttalelse at hun legger ned klesmerket sitt. 

Ivanka Trump er både datter og seniorrådgiver til USAs president. Presidentdatteren velger ifølge Wall Street Journal å legge ned merket fordi hun ble frustrert over alle restriksjonene hun måtte legge på seg selv for å unngå interessekonflikter med jobben i Det hvite hus.

Les også: Trumps rådgiver reklamerer for Ivankas klær

Men nå er altså kleseventyret over for denne gang. I en uttalelse tirsdag ettermiddag bekrefter hun selv at hun legger ned merket.

– Etter 17 måneder i Washington, vet jeg ikke når eller om jeg noen gang kommer tilbake til virksomheten, men jeg vet at mitt fokus i overskuelig fremtid vil være arbeidet jeg gjør her. Så det å ta denne avgjørelsen nå, er det eneste rettferdige for teamet og samarbeidspartnerne, sier hun i en uttalelse.

Fikk du med deg? Ivanka Trump: – Gi pappa en sjanse

Til New York Times bekrefter en talsperson for merket at prosessen med å legge ned selskapet starter umiddelbart.

Ble bedt gransket

Ivanka Trump har fått kritikk for at selskapet har brukt utenlandsk arbeidskraft for å produsere klær i utlandet. Den siste tiden har datteren i likhet med faren oppmuntret amerikanske selskaper til å ansette amerikanere.

Presidentdatteren har tidligere blitt bedt gransket for nettopp bindinger til sitt eget merke. Hun har også blitt kritisert for å bruke egne kolleksjoner på offisielle oppdrag.

Det ble blant annet rabalder da Trumps talskvinne Kellyanne Conway oppfordret folk til å kjøpe klær fra Ivankas kleskolleksjon.

– Jeg kommer med gratis reklame her. Gå og kjøp Ivankas klær i dag alle sammen. Du finner det på nett, sa hun under et TV-intervju i det amerikanske talkshowet Fox & Friends.

Visste du at? Ivanka Trump hisset på seg naboene

Den amerikanske gigantkjeden Nordstrom valgte i fjor å fjerne klesmerket fra butikkhyllene. Varehuset holdt imidlertid fast på at det ikke hadde noe med designerens far, president Donald Trump, å gjøre. Dårlig salg skal være årsaken.

Skomerket Aquazzura saksøkte også Ivanka Trump for plagiat, der skogiganten anklaget henne for å ha kopiert sandaler.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?