Slik bruker du den lille sorte

Den lille sorte er en garderobefavoritt blant kvinner over hele verden. Den kan redde enhver anledning og passer for de fleste kvinner i alle aldersgrupper og fasonger. Fin din stil her!

silje
Publisert:

Den kjente designeren Coco Chanel står bak begrepet «den lille sorte». Trender kommer og går, men en sort kjole går aldri av moten. En sort kjole passer nemlig like fint om sommeren, som i julebordsesongen.

Sikre kjøp: Her er klassikerne som aldri ruster

20-årene

I 20-årene kan man gå for mer utfordrende kjoler som skuespillerinen Megan Fox. Lek deg frem med en kroppsnær kjole med gjennomsiktige detaljer eller en kjole med paljetter. En åpen rygg er også veldig i vinden, og gjør den lille sorte enda mer spennende og sexy på fest. En konvoluttveske og et par statementsko er kult tilbehør. Rød neglelakk gjør deg til en ekte femme fatale, mens mørke negler gir et mer rocka uttrykk.

MinMote.no - Norges største moteside

30-årene

En asymmetrisk kjole er en av sommerens største trender og passer perfekt til sommerfestene. Enten du går for en kort eller en lang variant, er dette garantert en vinner. Sett gjerne fokus på midjen med et bredt belte med nagler for en litt tøffere look eller et par sko i en knallfarge. Setter du opp håret, kan du sette fokus med et par store øredobber i fargene turkis eller korall.

MinMote.no - Norges største moteside

40-årene

Har du definerte overarmer, er det bare å vise frem det du har. Har du derimot lyst til å dekke over armene, kan du enten gå for en kjole med armer, en bolero eller kardigan over kjolen. Sats på tøft tilbehør som rocker opp en enkel kjole. La skoene eller vesken være fokuset og finn en kjole som sitter perfekt på din kropp. Føler du deg litt avkledd, kan du velge en blazer over kjolen. Blå og svart er en lekker kombinasjon som blir lite brukt, men som passer mange hudtoner.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside

50 + og store størrelser

En svart omslagskjole med korte ermer, er en vinner som holder i mange år. En 50-tallsfasong med et stort skjørt og fokus på midjen, skjuler store hofter. Mange tror de ikke kler vintageplagg i denne alderen, men her er det mulig å gjøre mange gode kupp. Let etter en kjole i godt materiale og betal gjerne litt ekstra for kvalitet. Sats på klassisk tilbehør som holder i mange sesonger som perler, diamanter, brosjer og gullsmykker. Store statementsmykker er også flott til denne looken. Klassisk og elegant er stikkord for denne aldersgruppen.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside

Store størrelser kler ofte enten omslagskjoler eller kjoler med empireliv (som har en skjæring under bysten). Har du litt mage, kan en kjole med empireliv skjule problemet. En omslagskjole er perfekt for deg som har lyst til å sette fokus på midjen. Bytt gjerne ut belte som følger med kjolen, med en flottere variant i en sterk farge. Når det gjelder tilbehøret, kan et stort smykke eller flere lange kjeder være en fin kombinasjon. Til en svart kjole kan du for eksempel velge sko med åpen tå i en sterk rødfarge, eller pasteller som også er veldig hot i sommer.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Følg minMote på Twitter!
Publisert: