Trendy stjerner dropper stylisten

Flere av de mest velkledde kvinnene i Hollywood bruker ikke stylist når de skal på den røde løperen. De plukker like gjerne ut antrekkene selv.

Mari Glans
Publisert:

Det interessante er at de stjernene i Hollywood som velger antrekkene sine selv, regnes også som de best kledde, i følge The Daily Beast. De skriver at at flere og flere Hollywood-stjerner nå velger å plukke ut antrekkene sine selv. En viktig årsak til dette, er at det filmstudioene kutter i budsjettene til stylister. Flere stjerner velger da å heller samarbeide med spesifikke designere. Kjendisene får da velge og vrake i klærne fra merket de samarbeider med, mens designeren får mye presseomtale både på den røde løperen og når stjernene sitter på første rad på motevisningene.

De beste stylistene i Hollywood koster rundt 50,000 kroner dagen eller mer, og det sier seg selv at dette på sikt blir en stor utgift både for filmselskapene og for stjernene selv.

De gjør stjernene vakre!Her er de mest populære stjernestylistene

God motesans

Skuespillere som Diane Kruger og Kate Bosworth er veldig moteinteresserte og har en personlig stil som har gjort dem til trendsettere på den røde løperen. Deres personlige smak og kontakter i motebransjen, har gjort at de ikke trenger en stylist til å plukke ut antrekkene for dem.

Men det kreves også mot å velge ut kjolene selv. Etter opptredener på den røde løperen hagler terningkastene og kritikker i motepressen verden over, og de verste antrekkene ender gjerne på forsiden og fører til latterliggjøring av stjernene. Man trenger litt is i magen for å stole på sin personlige smak før man trår ut i blitslampene.

En av de mest trendy stjernene akkurat nå, er Diane Kruger. Hun har blitt sett i fantastiske kreasjoner fra Chanel Haute Couture, Marchesa, Jason Wu, Christian Lacroix og Hervé Léger det siste året. Alle antrekkene er valgt ut og stylet av Kruger selv. Skuespilleren er en av yndlingene til Karl Lagerfeld, og har nok noen fordeler i at hun tidligere jobbet som modell for flere av de nevnte designerne. Men Diane Krugers sans for mote gjør at hun sjelden bommer med antrekkene, og hun tør å bruke farger og klarer alltid å tilføye noe som gjør antrekket spesielt.

Liker du stilen til Diane Kruger?Slik kan du kopiere den!

Best kledd i Hollywood

Skuespiller Marion Cotillard benytter seg heller ikke av stylist, men har fordelen av at hun er et av Christian Diors ansikter utad, og dermed kan velge mellom fantastiske kjoler fra motehuset på den røde løperen. Den franske skuespilleren velger også som regel designere fra hjemlandet når hun kler seg opp til forskjellige arrangementer. Det er for eksempel vanskelig å glemme den hvite havfruekjolen fra Jean-Paul Gaultier som Cotillard hadde på seg da hun fikk Oscar i 2008.

- Diane Kruger og Marion Cotillard er konsekevent de best kledde i Hollywood, sier kjendisstylist Arianne Phillips til The Daily Beast.

- Begge har sofistikert og god personlig smak når det gjelder stil , og de har skjønt det viktigste av alt, nemlig hva som ser bra ut på dem, mener stylisten.

Marion Cotillard har alltid vakker makeup!Les mer her!

Flere fordeler med stylist

En nykommer på den røde løperen er January Jones, kjent fra den populære tv-serien «Mad Men», som har vunnet priser for sine fantastiske kostymer. Under de mange prisutdelignene som har vært de siste månedene, kan Jones skryte av å ha plukket ut alle kjolene på egen hånd, og har fått gjennomgående skryt for kjolevalgene og stylingen på den røde løperen.

- Disse skuespillerne har helt klart god smak, men jeg mener at de ofte kunne ha valgt mer interessant og flatterende tilbehør, eller at kjolene deres kunne ha vært tilpasset bedre, sier stylist Ezra Woods til Daily Beast.

- Fordelen med å jobbe med en stylist er at det gir et drevent øye med i miksen, i tillegg til at du får noen som tar hånd om alt du trenger. Stylisten fikser alt fra den beste skredderen, til riktig undertøy, sminke, sko og alt av tilbehør.

Men flere av de mest trendsettende stjernene velger likevel å plukke ut klærne selv. Blant annet Blake Lively, Tilda Swinton, Alexa Chung, Kate Moss og Natalie Portman bruker ikke stylist. Chloe Sevigny og Kirsten Dunst bruker stylist ved enkelte anledninger, men som regel styler de seg selv.

Få stylistens tips!Slik skal du kle deg i 2010

Publisert: