Shop smart på sommersalget

Sommeren er såvidt i gang, men nesten alle de store butikkjedene lokker allerede med supersalg og gode sommertilbud. Slik unngår du fallgruvene.

silje
Publisert:

De røde tilbudsskiltene lyser allerede i sommervarmen, men tenk deg godt om før du lar hundrelappene fare på salget. Gjør gode kupp og kjøp ved å investere i plagg du både kan ha glede av i sommer og utover høsten. Skinnplagg som jakker, shorts og skjørt holder seg i motebildet. Sikre høstfarger er svart, cognacfarger, duse pudderfarger, lilla, midnattsblått, men også mange av de sterke sommerfargene holder seg utover høsten.

Friske sommerfarger

For de fleste har sommeren såvidt kommet i gang, og mange mangler fortsatt plagg til sommerferien. Da er det ingen grunn til å fortvile, sommerens fineste kjoler, topper og bukser er nemlig allerede på salg. Sats på friske sommerfarger som spriter opp plagg du allerede har, og kjøp deg rimelige sommerkjoler til late stranddager. Orange, lilla, grønt og gult er fine sommerfarger som er verdt å satse på.

Her er sommerens hotteste fargekombinasjon!

Klassikere

Om du skal få mest mulig ut av salget, så satser du på garderobeklassikerne som aldri ruster. Skjorter, blazere, skinnjakker og dresser er gode kjøp på salg. Invester litt ekstra i kvalitetsprodukter som tåler tidens tann. Svart, beige, hvitt, brunt og mørkeblått er farger som aldri går av moten. Basisgarderoben bør inneholde plagg i god kvalitet, som ikke mister formen i vask eller etter kort tids bruk.

Noen plagg går aldri av moten. Her er klassikerne du aldri går lei

Treningstøy og sko

Gjør gode kupp på sommerens treningstøy. Mange store butikkjeder operer med gode tilbud både på plagg og treningssko. Spesielt kan det være mange hundrelapper å spare på treningssko i god kvalitet, så vær ute i god tid for å sikre deg de aller beste tilbudene.

Designersko og jeans

Det er på denne tiden av året du virkelig kan gjøre gode kupp på designersko,vesker og øvrige plagg. Store nettbutikker som MyTheresa.com, Barneys.com og Net-a-Porter.com (USA) operere med avslag på 30-50 prosent på utvalgte designervarer. Det er mye penger å spare, om du har sett deg ut et par sko eller en veske du ikke kan leve uten denne sesongen.

Sats på hudfargede sko i sommer. Slik forlenger du beina!

Undertøy

Elegant og lekkert undertøy er alltid en salgsvinner. Undertøy er ikke så sesongbasert som andre klær og er derfor perfekte å shoppe på salg. Trenger du nye undertøysett, bh eller truser, er dette gode salgskjøp. Ønsker du å investere litt ekstra i dyrt undertøy, bør du ringe rundt til de mer eksklusive undertøysbutikkene og høre når de starter sine salg. Se etter duse toner som hvitt, pudderrosa, svart, mørkeblått eller hudtoner er sikre vinnere i de mer eksklusive butikkene.

Bryllup og fest

Er du invitert i bryllup i sommer og har lyst på en helt spesiell kjole? På nettbutikker som TheOutnet.com finner du kjoler på opptil 70 % avslag fra designer som Notte by Marchesa, Preen, Valentino, Halston Heritage, Rick Owens og Marc Jacobs, for å nevne noen. Det gjør at du kan finne en helt spesiell kjole, så du nesten garantert slipper å møte noen i samme kjole fra samme butikk i bryllupet. Sats på friske sommerfarger som fuksia, grønt, mørkeblått eller lekkert blomstermønster.

Store kjeder

Mange av de største kjedene har allerede opptil 70 % i butikkene og på nett, mens mange av de små nisjebutikkene starter salget helt uavhengig av disse. Sett deg gjerne opp på liste hos dine favorittbutikker, så får du garantert invitasjon til førsalg eller salgets første dag. Det lønner seg å være tidlig ute, spesielt om du har noen spesifikke plagg i kikkerten. Magasinet Steen&Strøm i Oslo starter sitt salg for alle torsdag, det samme gjelder Eger, mens KOMA-butikkene starter sitt salg til helgen.

Relevante saker videre:

Få moteekspertenes beste salgstips.Les mer her!

Til New York i sommer?Få Mote-Siljes beste shoppingtips!

Publisert: