Festfin til julebordet - vis hud i en «cutout-kjole»

Det fins langt flere måter å vise hud på enn i en dyp utringning. Partysesongen er i gang og nå kan du vise hud der du selv vil med sexy «cutout-kjoler»

Martine Lunder Brenne
Publisert:

.

Det eksklusive merket Gucci har lenge laget såkalte «cutout-kjoler» - det vil si kjoler med utskjæringsdetaljer på ulike steder.

Mens de i 2010 viste en rekke sorte kjoler med utskjæringer var dette årets kolleksjon langt mer fargerik. Her til lands er julebordsesongen i gang og det er masse inspirasjon å hente hos både Gucci, andre designere og ikke minst kjendisene når det gjelder «cutout-kjoler».

- Det er en veldig hot trend nå om dagen med slike utskjæringspartier på kjolen. Jeg syns det er mye mer interessant en den vanlige utringningen, sier motejournalist i ELLE, Caroline Skjelbreid.

Les også:10 julebordkjoler som aldri slår feil

En kjole med utskjæringsdetaljer kan være perfekt for deg som ikke er komfortabel med dyp utringning. Hva med å heller vise litt hud på sidene, eller vise fram magen eller ryggen? Mulighetene er mange og minMote viser deg noen av de fineste festkjolene.

I tillegg gir Caroline sine tips når det gjelder styling.

Riktig størrelse viktig

En kjole som har blitt en stor kjendisfavoritt er den oransje og lilla Gucci-kjolen som viser litt av magen, sett på blant annet Kim Kardashian og jetset-prinsessen Charlotte Casiraghi.

Mens Casiraghi har fått mye skryt for kjolen, fikk Kardashian pes for å ha valgt en størrelse for liten. Det er noe men bør passe på, mener Skjelbreid.

- Når man bruker «cutout-kjoler», spesielt de som viser magen, er det veldig viktig at kjolen sitter fint på. Dette er en kjole som ikke skjuler så mye, sier Skjelbreid til minMote.

Les også:La det glitre i vinter - slik styler du hverdagspaljettene

Dropp utringning

Hun understreker at man bør velge mellom utskjæringsdetaljer og utringning, ellers kan det bli vulgært.

- Dessuten er det vanskelig å føle seg vel i en kjole som viser for mye, sier Skjelbreid, og tipser videre:

- Det er veldig sexy å vise naken rygg eller litt av siden av midjen.

Les også: Sjekk trendene gutta elsker og hater

Bruk strømpebukser - vær forsiktig med smykkene

En kjole som viser mye hud bør matches med tette strømpebukser i julebordsesongen og dette er hovedregelen til Caroline:

- Jo kortete kjole, jo tettere strømper, slår hun fast, og fortsetter:

- Velg helt enkle strømper og unngå mønster.

Les også:Pynt deg varmt i vintersesongen

Mens et statementsmykke kan gjøre den lille sorte kjolen litt mer leken, skal man passe seg for å bruke for mye smykker til kjoler med mye detaljer.

- Slike kjoler krever nesten ingen styling. Er kjolen veldig sexy er det fint å bruke litt mindre sminke også, sier Skjelbreid.

Selv ville hun stylet kjolen med svarte enkle pumps, en lekker clutchveske og enkel, men elegant sminke.

Les også:Her er årets mest sexy juleundertøy

Følg minMote-bloggen her

Følg jorunalisten på Twitter her

Publisert: