Kle deg fint på sankthansaften

I dag er det sanktans, og her er tipsene for å bli fin til den tradisjonelle sommerfesten.

Sara Johannessen
Publisert:

Sankthansfeiringen er knyttet til gamle, før-kristne midtsommertradisjoner som har blitt markert på ulikt vis over hele Nord-Europa, oftere som en folkelig fest enn en kristen høytid. I Norge feires særlig sankthansaften som en sommerfest 23. juni, mange steder med store sankthansbål hvis været tillater det, skriver Wikipedia.

Det betyr at i dag er det avslappet fest og bålbrenning. Så dropp ballkjolen, de høye hælene og det store håret og sats på noe sommerlig, enkelt og tradisjonelt.

Slik velger du riktig øyenskygge til øynene dine. Få tipsene her.

Fin til fest

Siden denne torsdagen ikke er en helligdag, er det jobbdag eller skoledag for de fleste. Dermed kan det være litt mye å troppe opp etter jobb i full festmundur. Sats på en sommerkjole, krøller i håret eller en enkel blazer og en fin skjorte på jobb, og ha med litt ekstra fest-pynt i vesken som du kan bytte til før du drar ut for å feire sankthansaften sammen med venner.

50-tallet er tilbake for fullt denne sesongen, så om du har en gammel vintagekjole i skapet er dette er en sikker vinner. Husk en varm kardigan om kvelden innebærer strand og bålbrenning, det er lite fashionista over gåsehud og frysninger.

Om du ikke er fan av kjoler, kan sommerens it-pagg, buksedressen, være et smart alternativ. Gjør hverdagsdressen mer festklar ved å bruke et vintagebelte eller et belte med knallfarger i livet. Bruk ballerinas på jobb/skole og bytt til sandaler med høye hæler på kvelden. Store smykker som øredobber kan gi antrekket det rette 70-talls preget. Bruk våt eyeliner på våtkanten for å få det rette katteblikket.

Her er ringene som setter prikken over i`en på antrekket. Sjekk utvalget!

Fargefest

Om du skal på strandfest og bålbrenning er sterke farger et godt alternativ. Da kan du både være moteriktig og ikke minst varm, med en jakke eller kardigan over skuldrene.

Her er klassikerne som aldri ruster. Sjekk ut her.

For gutta

Bruk en dressshorts med press, gjerne en vintageshorts, og en finskjorte. Sats gjerne på en tversover eller en sløyfe på jobben, det blir et blikkfang og en snakkis og gjør hverdagsantrekket akkurat passe festaktig. Om du pakker med deg en sort blazer eller en varm cardigan og eventuelt en hatt så er du klar for det meste etter endt arbeidstid.

Slik stjeler du stilen til Johnny Depp. Få tipsene her.

Relaterte artikler videre:

Slik stjeler du stilen til Kate Moss. Få tipsene her.

Andre fine kjendiser. Hvem kledde denne kjolen best?

Sats på hudfargede sko i sommer. Slik forlenger du beina!

Publisert:

Finn mer innhold om: