Flott kongefamilie på gallamiddag

Jordfarger er noen av sesongens flotteste farger, og kongefamilien strålte i den kledelige fargepaletten på mandagens gallamiddag .

Sara Johannessen
Publisert:

Både kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og prinsesse Astrid hadde valgt fotside gallakjoler i nude og lyse toner under mandagens gallamiddag i anledning statsbesøket fra Luxembourg.

- Så vakker har vi aldri sett Mette-Marit. Se bildene her!

Klassisk og elegante

Kronprinsesse Mette-Marit sitt gallaantrekk var elegant og nedtonet i jordfarger.Både hun og prinsesse Astrid hadde valgt matchende hvite og lange hansker. I tillegg hadde både kronprinsessen og de to prinsessene valgt øst oppsatt hår som rammet inn ansiktet og fremhevet diademene.

Kronprinsessen bar diamantdiademet hun fikk av dronning Sonja da hun giftet seg med kronprinsen i august 2001. Det utsøkte smykket er fra Garrard i London og er ca fra 1910.

VG og minMotesmoteekspert, Silje Pedersen syns kronprinsessen er flott:

- Kronprinsesse Mette-Marit er elegant i de duse fargene. Brunt og pudderfarger er en lekker kombinasjon som vi kommer til å se mer av i sommer, sier moteeksperten.

Prinsesse Märtha Louise sitt gallaantrekk hadde elegante blondedetaljer og trompetarmer som kan gi assosiasjoner til Kate sin bryllupskjole.

Kongelige jenter i billigklær. Se bildene og bli inspirert.

Dronning Sonja hadde valgt en kongeblå og hvit-stripede kjole med havfruesnitt og stor cepe i råsikle, mens Storhertuginne Maria Teresa hadde valgt et dus rosa sjal i råsilke som ga det sorte gallaantrekket et snev av sommer. Matchende rosa og gullfargede pumps satte prikken over i`en for en av kveldens æresgjester.

- De dype blåfargene er en annen stor trend som vi kommer til å se mye av denne sommeren, og den sofistikerte looken med blått og hvitt passer dronningen godt, mener Pedersen.

Gjenbruk

FRPs Siv Jensen hadde gått for gjenbruk til galalmiddagen og stilte i den samme knallrøde kjolen med halterneck og skinnende brystdetaljer som hun brukte under statsbesøket til Canada i 2009.

I tillegg til kjolen hadde også Jensen valgt å resirkulere på tilbehørsfronten: Både den glitrende sølvfargede clutchen og halssmykket bar hun på den nevnte gallamiddagen for to år siden.

Relaterte saker videre:

Flere elegante dronninger. Se Obamas besøk i England her.

Slik får du stilen til Pippa. Se bildene her.

Derfor er Kate Middleton et moteikon.Se bildene her.

Lyst til å prøve noe ny sminke? Sjekk ut make-up trender gjennom tidene.

Publisert: